Σε ένα παιχνίδι για “γερά νεύρα” με ένταση, αλλά και αρκετό θέαμα, η Baskonia κατάφερε να επικρατήσει επί της Bayern Munich με 78-71 για την 29η “στροφή” της Turkish Airlines Euroleague. Έτσι, οι Βάσκοι, ανέβηκαν στο 15-14, παραμένοντας “ζωντανοί” στο “κυνήγι” της “8αδας” για τα Playoffs της διοργάνωσης, ενώ οι “Βαυαροί” υποχώρησαν στο 18-11 φτάνοντας έτσι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους που κατάφεραν από την αρχή του να πάρουν μια “διαφορά ασφαλείας” με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 17-15 υπέρ τους με πρωταγωνιστή τον Tonye Jekiri. Ωστόσο, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη δεύτερη περίοδο του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, μειώνοντας αρχικά το σκορ και ύστερα φτάνοντας στην ισοπαλία (33-33) με ένα δίποντο του Baldwin για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Το δεκάλεπτο “αναφορά” για τους νικητές σήμερα ήταν το τρίτο, καθώς εκεί, η Baskonia με ένα επιμέρους σκορ 27-2 μέσα στα πρώτα 6 λεπτά της τρίτης περιόδου, “έθεσε τα θεμέλια” για μια σπουδαία νίκη. Στη συνέχεια και το τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του coach Ivanovic παρέμεινε ψύχραιμη φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες στη νίκη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 78-71.

Καθοριστικό ήταν το γεγονός πως ο τεχνικός των Γερμανών, Andrea Trinchieri αποβλήθηκε από το παιχνίδιΟ Ιταλός τεχνικός διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τους διαιτητές για ένα καλάθι από τον James Gist. Το γεγονός αυτό συνέβη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και επί της ουσίας έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς, οι οποίοι την εκμεταλλεύτηκαν για να φτάσουν στο “ροζ φύλλο αγώνα”.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Tonye Jekiri, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά, πήρε 9 ριμπάουντ και έδωσε 5 ασίστ. Επάξια στο πλευρό του με εξίσου 15 πόντους στάθηκε ο Rokas Giedraitis, ενώ 15 πόντους πέτυχε και ο Achille Polonara. Τέλος, αρκετά θετική ήταν και η εμφάνιση του Luca Vildoza, ο οποίος είχε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ, όσους πόντους μάλιστα πρόσθεσε και ο Alec Peters.

Από την αντίπερα όχθη, για την Bayern σήμερα ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Alen Reynolds, ο οποίος έκανε και “double-double” με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ πρόσθεσε και 7 ασίστ στον “καμβά” του. Άξιος συμπαραστάτης του σήμερα ήταν ο Vladimir Lucic, που σημείωσε 17 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ, ενώ θετικός παρουσιάστηκε και ο Wade Baldwin, ο οποίος σκόραρε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-33, 60-45, 78-71.

 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ