Στην χώρα των Βάσκων Baskonia και Ερυθρός Αστέρας αναμετρήθηκαν με τους Ισπανούς να φτάνουν σε μια εύκολη επικράτηση

Σημαντικό ρόλο στη νίκη των γηπεδούχων έπαιξαν οι Foll (20π., 6reb.), Gredaitis (14π.) και Polonara (12 π., 7 reb.)

ενώ από τους ηττημένους οι Walden(10 π.), Loyd(14 π.) και Κuzmic(9 π.) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Με την νίκη αυτή οι Ισπανοί ανέβηκαν στο 13-13 και οι Σέρβοι έπεσαν στο 7-19

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από το πρώτο ημίχρονο η Baskonia έφτιαξε μια πολύ γρήγορα μια αρκετά μεγάλη διάφορα της τάξης των 20 πόντων εκμεταλλευόμενη την αστοχία αλλά και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού παρά την μεγάλη προσπάθεια των αντιπάλων της να επιστρέψουν στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Η Baskonia ξεκίνησε αρκετά δυναμικά στο παιχνίδι, θέλοντας να δείξει ότι εκείνη θα ήταν η νικήτρια στο τέλος και έχοντας συγκέντρωση στην άμυνα και καλές επιλογές επιθετικά και με τους Foll και Gredaitis να κυριαρχούν κατάφερε να βρεθεί στο +5 στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδεσαν ουσιαστικά τον Ερυθρό Αστέρα και συνεχίζοντας την πολύ καλή άμυνα διεύρυναν ακόμα περισσότερο την διαφορά. Όσο για τους Σέρβους οι οποίοι ήταν ήταν κατώτεροι των περιστάσεων έδωσαν την άνεση στη Baskonia να διευρύνει σταδιακά το προβάδισμα της και να φτάσει στο +21(48-27) πριν πάει στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε κάποιου είδους αντίδραση και εμφανίστηκε βελτιωμένος κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Δύο λεπτά πριν το τέλος κατάφερε να μειώσει στους 15 πόντους αλλά στη συνέχεια έδωσε και πάλι δεύτερες επιθέσεις στη Baskonia η οποία φαινόταν α ελέγχει με σχετική άνεση το παιχνίδι (66-48).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας έκανε και πάλι μια προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει μέχρι και στους 12 πόντους, όμως οι γηπεδούχοι αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι, πάτησαν… γκάζι και γρήγορα ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους 20 πόντους, παίρνοντας τελικά μια εύκολη νίκη με 87-67 

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 48-27, 66-48, 87-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ