Baskonia και Zalgiris δυο ομάδες με αντίθετη πορεία στην διοργάνωση αναμετρήθηκαν στην Χώρα των Βάσκων με τους Ισπανούς να επικρατούν μετά από μια κυρίαρχη εμφάνιση

Για τους νικητές Βάσκους ξεχώρισαν οι Henry,Peters και Vildoza με 19,15 και 14 πόντους αντίστοιχα

Για τους Λιθουανούς προσπάθησαν οι Grigonis,Walkup και Lauvergne με 17,14 και 12 πόντους αντιστοίχως

Με την νίκη τους αυτή οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 9-14  ενώ οι Λιθουανοί έπεσαν στο 13-10

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι Λιθουανοί όπως σε κάθε αγώνα ξεκίνησαν αρκετά καλά το παιχνίδι και με τον ,MVP τους την φετινή σεζόν μέχρι στιγμής Launergne να κυριαρχεί στο ζωγραφιστό και ως αποτέλεσμα αυτού η Zalgiris προηγήθηκε με 9-15 (6′). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με πρωταγωνιστές τους Jekiri και τον ηγέτη τους Henry προσπέρασε στο σκορ και κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο +1 (21-20).

Στη δεύτερη περίοδο η ταυτόχρονη παρουσία των Henry και Vildoza στο παρκέ λειτούργησε εξαιρετικά και επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά με πιεστική άμυνα αναγκάζοντας τους Λιθουανούς σε βεβιασμένα σουτ και λάθη κι η Baskonia χτυπώντας στο transition κυρίως αλλά και από το τρίποντο βρέθηκε γρήγορα γρήγορα στο +13 (39-26) με την Zalgiris να καταφέρνει μόνο να μειώσει στους 9(45-36) πριν πάει στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λιθουανοί μπορεί να μπήκανε με τρομερή όρεξη σε άμυνα και επίθεση, μπορεί να είχαν διάθεση να βγάλουν αντίδραση, αλλά οι πολλές λανθασμένες επιλογές των παικτών της ελέω της πιεστικής άμυνας των Βάσκων δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Dusko Ivanovic παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους και διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έτσι έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο με τον δείκτη του σκορ στο (61-48) δίνοντας σαφέστατο μήνυμα ενόψει τετάρτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο βέβαια ο-εκτός αγώνα μέχρι εκείνη την στιγμή-Grigonis απέκτησε ρυθμό στην επίθεση και έδωσε μια τελευταία ώθηση στην ομάδα του, αλλά οι Βάσκοι διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και έτσι δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στους Λιθουανούς να πιστέψουν πως είχαν πιθανότητες να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης. Στο τέλος πάντως η πίεση των φιλοξενούμενων έφερε αποτέλεσμα με τον Walkup να μειώνει στους 6(74-68), αλλά παρόλα αυτά η Baskonia διατήρησε την ψυχραιμία της και νίκησε εν τέλει με το 81-68 δίνοντας τέλος στο σερί των τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων που είχε

Tα Δεκάλεπτα:21-20,45-36,61-48,81-68

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ