Εκτός από το Ελληνικό είχαμε και Γερμανικό ντέρμπι με τους Βαυαρούς να επικρατούν της ALBA σε ένα roller coster συναισθημάτων και γεγονότων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ρeynolds(24 π.) και οι Lucic κι ο Zipser  20 πόντους αλλά και ο Baldwin( 21 πόντους ) αλλά και 7 ασίστ 

Από πλευράς ALBA προσπάθησαν οι Fontecchio(21 π.) και Lammers(20 π.)

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Aρκετά μουδιασμένα και…χαλαρά ξεκίνησε η Βayern στο παιχνίδι και μάλιστα χρειάστηκε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά για να βρει το πρώτο της καλάθι στον αγώνα, τη στιγμή που η Alba με πρωταγωνιστή τον “πρώην” Βαυαρό”  Lο έβρισκε πολύ εύκολα το δρόμο για το καλάθι (2-13). Οι γηπεδούχοι από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου και μετά άρχισαν αν ανεβάζουν στροφέςχάρις κυρίως στις φωνές του coach Trinchierri, όμως η Alba από την άλλη συνέχιζε να σουτάρει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και συγκέντρωση στο αμυντικό της πλάνο διατήρησε το προβάδισμα της (10-26).

Η Bayern μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσε στους 11(23-34), όμως οι παίχτες του Reneses και ειδικά οι Lammers και Eriksson κρατούσαν τους πρωτευουσιάνους σε θέση οδηγού. Από την άλλη μεριά ο Reynolds παρά τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας της Μπάγερν στα σουτ εντός πεδιάς, έδωσε τις δικές του μάχες και κατάφερε να μειώσει στους 10 φτάνοντας παράλληλα τους 12 προσωπικούς πόντους μέχρι την ανάπαυλα (33-43) δίνοντας το έναυσμα της αντεπίθεσης ενόψει δευτέρου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Βαυαροί με ένα επιμέρους σκορ 17-10 και μπροστάρη τον εκπληκτικό Reynolds αλλά και τον Baldwin, η Bayern μπόρεσε και πλησίασε σε απόσταση τριών πόντων μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου (50-53). Η Alba παρόλα αυτά έβγαλε αντίδραση και βρήκε σκορ, όμως ο Lucic είχε απαντήσεις και μείωσε και πάλι στο τρίποντο. Ο Lammers ήταν αυτός που με τέσσερις δικούς του πόντους κράτησε την ALBA σε θέση οδηγού (58-66) και γενικά προσπαθούσε μόνους του στο τρίτο δεκάλεπτο να κρατήσει την νίκη προς την μεριά της δικής του ομάδας χωρίς όμως σημαντικές βοήθειες από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Η ALBA μπήκε γεμάτη ενέργεια στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί 5-0 έκανε και πάλι το προβάδισμα της διψήφιο (58-71). Η ομάδα του Reneses είχε «σύμμαχο» τη γραμμή των 6.75 ευστοχώντας μάλιστα 5 συνεχόμενες φορές, όμως η Μπάγερν με τους Reynolds και Baldwin κυρίως αλλά και τον Ζipser να κάνουν εξαιρετική δουλειά πλησίασε και πάλι στους τρεις (81-84). Ένα καλάθι του εξαιρετικού Lammers δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε «ανάσα» πέντε πόντων στην ALBA, όμως ο Lucic μείωσε από τα 6.75 (84-86).  Η ΑLBA έκανε το 1/2 στις βολές και ο Baldwin με δικό του τρίποντο έστειλε τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο.

Στον έξτρα χρόνο η Bayern έκανε με άνεση το παιχνίδι της, ενώ η ALBA φαινόταν να έχει χάσει μέρος της ενέργειας της. . Ο Lucic έδωσε και πάλι το λύσεις κυρίως επιθετικά στους γηπεδούχους, η ALBA στη συνέχεια έκανε ένα μοιραίο λάθος και έχασε την ευκαιρία να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πολλές λύσεις και έτσι έστελναν τη Bayern στις βολές με τους γηπεδούχους ωστόσο να μην αστοχούν και να παίρνουν τελικά το ντέρμπι με 101-95.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-43, 58-66, 87-87, 101-95 

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ