Η “ευχάριστη έκπληξη” της διοργάνωσης της Turkish Airlines Euroleague μέχρι στιγμής, η Bayern Munich κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην μαχητική και πολύ ανεβασμένη Villeurbanne με 76-62 στο πλαίσιο της 13ης “στροφής” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έτσι, το “συγκρότημα” του coach Trinkieri ανέβηκε στο 9-3, μένοντας σταθερά κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη, οι Γάλλοι υποχώρησαν στο 3-9 παραμένοντας στα “χαμηλά στρώματα” της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

Η Bayern Munich θέλοντας να συνεχίσει με νίκη στη διοργάνωση, μπήκε πολύ δυναμικά στην αρχή του αγώνα και μόλις στα πρώτα δυο λεπτά της αναμέτρησης “έτρεξε” ένα σερί 8-0 χάρη σε δυο εύστοχα τρίποντα του Dedovic. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν γρήγορα με ένα τρίποντο από τον Kahudi (8-5), ωστόσο η συνέχεια του δεκαλέπτου δεν είχε ανάλογη εξέλιξη. Το επιθετικό “κρεσέντο” των Γερμανών είχε αρχίσει και η γραμμή του τριπόντου “έπαιρνε φωτιά”. Με πρωτεργάτη στην επίθεση τον Zisper, η ομάδα του Andrea Trinkieri σταθερά αύξησε τη διαφορά στους 9 πόντους (24-15) στη λήξη της πρώτης περιόδου χάρη σε μια τρίποντη “βόμβα” από τον Zan Sisko

Το δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν είχε τον ίδιο επιθετικό ρυθμό σε σχέση με το πρώτο και έτσι οι άμυνες γρήγορα “έσφιξαν”. Ωστόσο η αμυντική λειτουργία των Βαυαρών ήταν εξαιρετική. Με πίεση στην μπάλα και στα τέσσερα τέταρτα του γηπέδου, οι Γερμανοί ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε αβίαστα λάθη και ανέβασαν τη διαφορά στους 14 πόντους στα πρώτα 3 λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου (31-17). Η ομάδα του coach Parker προσπαθούσε να βρει καλύτερο ρυθμό στην επίθεσή της, όμως οι γηπεδούχοι δεν της άφηναν περιθώριο. Λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους μάλιστα ο Weiler-Babb “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 17 πόντους υπέρ της Bayern (42-25).

Οι φιλοξενούμενοι στην αρχή της τρίτης περιόδου “ανέβασαν στροφές” και βελτίωσαν σημαντικά τουλάχιστον την επιθετική τους λειτουργία σε σχέση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Με κύριους εκφραστές τους Diot, Yabulese και Lighty, οι Γάλλοι βρήκαν κάποια εύκολα καλάθια μετά από ωραίες συνεργασίας στο “pick n’ roll. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ήταν το ίδιο βελτιωμένοι και στην άλλη μεριά του γηπέδου. Το μόνο αξιόλογο που κατάφερε η Villeurbanne στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν να φέρει τη διαφορά απλά και πάλι στο -13 (44-31) περίπου 7 λεπτά πριν από τη λήξη του. Έτσι, στη λήξη της περιόδου, οι δυο ελεύθερες βολές του Zisper ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους +16 (60-44), θέτοντας ισχυρές “βάσεις” για την 9η νίκη των Γερμανών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κακή εικόνα των υπόλοιπων περιόδων. Οι εναλλαγές στο σκορ δεν ήταν μεγάλες και έτσι η Bayern δεν “ξέφυγε” πάνω από τους 20 πόντους σήμερα. Στο τέλος μάλιστα είδε και πολύτιμη βοήθεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου από τον Jalen Reynolds. Η δημιουργία του Seeley ήταν τρομερή και η προσήλωση των παικτών της ομάδας του Andrea Trinkieri υποδειγματική. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 76-62 υπέρ της Bayern Munich, που συνεχίζει στα “υψηλά στρώματα” του βαθμολογικού πίνακα της Turkish Airlines Euroleague.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Jalen Reynolds, ο οποίος έκανε και “double-double”, καθώς “σταμάτησε” στους 17 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 11 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν και ο Nihad Dedovic, που πρόσθεσε 11 πόντους με 3 εύστοχα σουτ τριών πόντων, ενώ πολύ θετικός παρουσιάστηκε σήμερα και ο Leon Radosevic, που σημείωσε επίσης 11 πόντους.

Από την αντίπερα όχθη, οι Γάλλοι είχαν σε καλή βραδιά τον Allerik Freeman, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ. Ο αμέσως επόμενος διακριθέντας στην ομάδα του coach Parker, σε μια “κακή βραδιά” που είχε, είναι ο Guerschon Yabusele, που πρόσθεσε 10 πόντους με ακόμη 3 ριμπάουντ

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 42-25, 60-44, 76-62

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ