Η Bayern έκανε κάτι που καμία άλλη γερμανική ομάδα δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν. Εξασφάλισε μία θέση στα Playoffs της EuroLeague. Και το πέτυχε με το σπαθί της. Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με πραγματική μάχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, κατόρθωσε να νικήσει τη Zalgiris 71-70 στο πλαίσο της 33ης αγωνιστικής, με τον Vladimir Lucic να γίνεται ο ήρωας των Βαυαρών στο φινάλε.

Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ σημείωσε τις νικητήριες βολές 2,3’’ πριν από τη λήξη και στην τελευταία κατοχή έκοψε το σουτ του Lauvergne, χαρίζοντας στην Bayern (20-13) το “εισιτήριο” για τα Playoffs. Η ομάδα του Andrea Trinchieri έσπασε παράλληλα ένα σερί τριών ηττών από τη Zalgiris, σε ένα ματς που έμοιαζε επί 40 λεπτά αδύνατο να προβλέψεις το νικητή.

Ενδεικτικά είναι άλλωστε τα εξής δύο στατιστικά αναφορικά με την εξέλιξη του ματς: 1) καμία ομάδα δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη από επτά πόντους, 2) το προβάδισμα άλλαξε χέρια συνολικά 17 φορές, ενώ άλλες 9 το σκορ ήταν ισόπαλο.

Η μεγαλύτερη διαφορά που είχε στο παιχνίδι η Bayern ήταν στο 34’ (63-56). Η Zalgiris, όμως, αν και αδιάφορη βαθμολογικά, δεν παραδόθηκε ποτέ. Προηγήθηκε 67-70 με 1’42’’ να απομένουν και παρότι δεν σκόραρε ξανά, κρατούσε σφιχτά το προβάδισμα μόλις 2,8’’ πριν από τη λήξη και με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή από την πλάγια γραμμή.

Στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα η μπάλα πήγε στα χέρια του Lucic, αυτός σηκώθηκε από τα έξι μέτρα και παρότι το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, κέρδισε φάουλ. Ο Σέρβος έβαλε ψύχραιμα και τις δύο βολές με 2,3’’ στο χρονόμετρο και στην επόμενη επίθεση έκοψε τον Lauvergne, διασφαλίζοντας την ιστορική πρόκριση.

Ο Thomas Walkup (16 πόντοι, 5/6 σουτ) ήταν ο κορυφαίος της Zalgiris (16-17), η οποία πλήρωσε ακριβά τα 19 λάθη της (δέχτηκε 21 πόντους από αυτά) και στο τέλος υπέστη την 5η ήττα της στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-36, 57-54, 71-70

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ