Διευθύνων σύμβουλος του πρωταθλήματος της Euroleague Jordi Bertomeu μίλησε για την ολοκλήρωση της σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά και για το μέλλον του την επόμενη χρονιά 2020/21.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Jordi Bertomeu:

«Δίχως αμφιβολία, αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρουμε στην 20ετή ιστορία μας. Εξαιτίας λόγων που είναι πάνω από τον έλεγχό μας, είμαστε αναγκασμένοι να ολοκληρώσουμε πρόωρα την πιο πετυχημένη και ενδιαφέρουσα σεζόν στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό έρχεται ύστερα από 2,5 μήνες, στους οποίους όλοι οι μέτοχοι κράτησαν την αποφασιστικότητά τους και έψαξαν κάθε πιθανή παράμετρο, για να φέρους εις πέρας την ολοκλήρωση μιας μοναδικής σεζόν για τον κόσμο μας, του οποίου το πάθος οδηγεί όλες μας τις αποφάσεις. Έχουμε δέσμευση απέναντί τους και διαθέτουμε πάθος κάθε χρονιά. Έτσι, η διακοπή μας στεναχωρεί, αφού έρχεται για λόγους πάνω από τον έλεγχό μας. Το στατιστικά – ρεκόρ δείχνουν πόσο απόλαυσαν τους αγώνες οι οπαδοί και μας δίνουν ενέργεια για να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε μία ακόμα καλύτερη σεζόν για το 2020-2021. 

Είμαι περήφανος για το πώς έμειναν ενωμένες οι κοινότητες της Euroleague και του Eurocup σε αυτές τις δύσκολες περιόδους. Είμαι περήφανος για τις ομάδες μας και τους ιδιοκτήτες τους, για το κουράγιο των αποφάσεών τους και για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους στην κοινότητά μας, σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μας, που έδειξαν τη δέσμευση και την πίστη τους στο προϊόν μας και όσα πρεσβεύει. Είμαι περήφανος για τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές, που έμειναν δίπλα μας και συνεχώς μας έλεγαν πόσο πολύ θέλουν να επιστρέψουν οι διοργανώσεις. Πρόκειται για μια απίθανη κοινότητα, στην οποία έχουμε την τύχη να είμαστε μέλη. 

Προφανώς, είχαμε πολλά κίνητρα για τη σεζόν 2019-2020. Όμως, σε μία τόσο μοναδική κατάσταση, πρέπει να βάλουμε την ανθρώπινη η υγεία ως προτεραιότητα. Προέχουν οι παίκτες μας, οι προπονητές μας, οι διαιτητές μας, οι ομάδες μας, το επιτελείο τους, το επιτελείο της λίγκας μας, οι άνθρωποι που μεταδίδουν τους αγώνες και οι οικογένεις όλων. Έτσι μένουμε και εμείς πιστοί στις πεποιθήσεις μας και αυτά που πρεσβεύουμε. 

Τους επόμενους μήνες έχουμε μόνο έναν στόχο: να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη διοργάνωση να επιστρέψει πιο δυνατή και να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή της από εμάς, εντός και εκτός παρκέ, για να επανενωθούμε με το κοινό. Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά μια νέα αρχή».