Η φετινή χρονιά της EuroLeague ήταν μια εκ των πιο παράξενων στην πλούσια ιστορία της διοργάνωσης, αφού η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε πολλές αλχημείες και μεταλλάξεις του συνήθους προϊόντος όσον αφορά τους φιλάθλους και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού της Γηραιάς Ηπείρου, Jordi Bertomeu, δήλωσε περίτρανα πως από τη νέα σεζόν αναμένεται να εκτοξευτεί η πληρότητα των γηπέδων, η οποία θα εκκινήσει από το 50% και ενδέχεται να αγγίξει το 100% μέχρι και τα Χριστούγεννα και το 2022!

Αξίζει να αναφερθεί πως φέτος οι ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) δεν κατάφεραν ποτέ να υποδεχθούν τους οπαδούς τους σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα, τα γήπεδα της Ρωσίας φιλοξένησαν κόσμο αντάξιο ποσοστιαία του 75% των αρένων τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

 

«Η επιστροφή των φιλάθλων θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις κάθε χώρας. Μία συντηρητική πρόβλεψή μας αφορά την εικόνα των γηπέδων με φιλάθλους στο 50% της χωρητικότητας, ίσως και στο 60%. Αν πάνε όλα καλά, τα Χριστούγεννα ίσως πλησιάσουμε και στο 100%»