Ο Jordi Bertomeu παραχώρησε συνέντευξη σε 9 επιλεγμένους δημοσιογράφους από διάφορα Μέσα, τα οποία αποτελούν media partners της Euroleague στο πλαίσιο του φετινού Final 4 στο Βελιγράδι.

Ο Ισπανός διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας αναφέρθηκε στη διοργάνωση, στον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων, αλλά και για το δικό του μέλλον.

Τα όσα ανέφερε:

Για την διοργάνωση:

 «Είμαι περήφανος για την πρόοδο του πρωταθλήματος και όλα όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία 22 χρόνια που είμαι σε αυτή την θέση. Για περισσότερο από δύο δεκαετίες καμία ομάδα δεν θέλησε να με μετακινήσει. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, επιβιώσαμε των κρίσεων, αλλά σε τελική ανάλυση δε νομίζω ότι το ευρωπαικό μπάσκετ ενδιαφέρεται τόσο πολύ να μάθει για το τι θα κάνω εγώ. Είμαι ο CEO, μέχρι να αποφασιστεί κάτι διαφορετικό.

Για το μέλλον του και το αν θα αποχωρήσει, όπως ακούγεται:

Όπως ενημερώθηκα, τον περασμένο Οκτώβριο, με ψήφους 6-5, οι ομάδες αποφάσισαν να λήξει η θητεία μου στις 30 Ιουνίου. Αν αυτή η απόφαση ισχύει, δεν μένει παρά να εφαρμοστεί. Για την ώρα συνεχίζω την δουλειά μου, προτείνω μέτρα και παίρνω αποφάσεις, οι οποίες εγκρίνονται από τις ομάδες-μετόχους. Αυτές θα αποφασίσουν και για την δική μου μοίρα. Αν υπάρχει κάτι που με χαροποιεί είναι ότι σε 22 χρόνια, μόλις δύο φορές χρειάστηκε να ψηφίσουμε για δύο ζητήματα. Όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις ήταν ομόφωνες.»

Για τις ρωσικές ομάδες και το μέλλον τους:

«Φαντάζει μη ρεαλιστικό να αγωνιστούν του χρόνου στην διοργάνωση.

Πως μπορούμε να αναγκάσουμε τα κράτη που έχουν εναντιωθεί στον πόλεμο, να υποδεχθούν ομάδες από την Ρωσία στα εδάφη τους;

 Η CSKA θα παραμείνει μέτοχος και εννοείται ότι θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου της στο board. Οι δύο θέσεις που θα προκύψουν από το συμβόλαιο της, αλλά και από τη VTB League, θα καλυφθούν μέσω των wild cards».