Ο CEO της Euroleague, Jordi Bertomeu, μίλησε για τον Ολυμπιακό και την Α2, για Παναθηναϊκό αλλά και το Salary Cap.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague Jordi Bertomeu, μίλησε για σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν φυσικά τη μεγαλύτερη διασσυλογική διοργάνωση και έβαλε στην εξίσωση Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο Bertomeu, μίλησε στα «ΝΕΑ» και αναφέρθηκε σε διάφορα σενάρια πραγματικά και μη…

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το μέλλον της Euroleague, τόνισε: «Όλες οι ομάδες πρέπει να προβούν σε προσαρμογές, αλλά δεν βλέπω καμία μεγάλη αντίδραση. Η Euroleague έχει ένα συνολικό τζίρο 421.200.000 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 20,7% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Προφανώς αυτό το ποσό θα μειωθεί του χρόνου, αλλά συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους για να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουμε την εξαίρεση τον κανόνα των εταιρειών που υποφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ασφαλώς θα υπάρξουν επιπτώσεις τόσο στην διοργανώτρια αρχή, όσο και στους συλλόγους και θα φανούν άμεσα. Ήδη μερικά κλαμπ εκτίμησαν δημοσίως την ζημιά στο 30-35%, αλλά πρόκειται για μία ρέουσα και μεταβαλλόμενη κατάσταση.

Χρειάζεται να οικοδομήσουμε σωστές στρατηγικές, που θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατό για να δυναμώσουμε την διοργάνωση και να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

Για Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: «Ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας. Ανάλογο θέμα από φήμες είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή και επίσημη ανακοίνωση από τον σύλλογο. Οι ομάδες γνωρίζουν πως βρίσκονται στην ελίτ του μπάσκετ και το μέλλον του εκτός Ευρωλίγκας δεν θα είναι λαμπρό.

Για Ολυμπιακό: «Όλοι γνωρίζουμε τους λόγους της απόφασης του Ολυμπιακού και δεν θα πρέπει αυτή η επιλογή να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα ή επιχείρημα. Πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση που δεν προεκτείνεται σε άλλες ομάδες ή χώρες».

Για το Salary Cap, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρχε ένα ισχυρό σχέδιο όπου προβλεπόταν κάθε λεπτομέρεια για την διεξαγωγή των αγώνων σε ένα γήπεδο. Κάναμε οτιδήποτε μπορούσαμε για να συμβεί αυτό, αλλά πάντοτε ήμασταν συνειδητοποιημένοι ότι θα υπήρχαν πράγματα που δεν θα τα ελέγχαμε.

Η διασπορά της πανδημίας είναι διαφορετική στις δέκα χώρες που συμμετέχουν στην Euroleague και κάθε μία έχει τα δικά της πρωτόκολλα. Είμαι θλιμμένος διότι αναγκαστήκαμε να λάβουμε μία δύσκολε απόφαση και να δώσουμε ένα τέλος που κανείς δεν ήθελε. Υπάρχει πάντως μία, ας την χαρακτηρίσω, γλυκόπικρη γεύση, διότι πήραμε μία σωστή απόφαση για την προστασία όλων των εμπλεκομένων».