Την σκέψη της δημιουργίας μια «κλειστής» Euroleague, ο Jordi Bertomeu, την έχει πάντα στο μυαλό του και «δουλεύει» αυτό το σενάριο συνέχεια. Ο «χαλίφης» της Euroleague το έδειξε αυτό άλλη μια φορά στην συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το οριστικό «τέλος» της σεζόν. 

Ο Bertomeu άφησε ξεκάθαρα να φανεί ότι επιθυμεί την δημιουργίας μιας «κλειστής» Euroleague και φτιάχνει σχέδια πάνω σε αυτό και άφησε υπόνοιες για «κλοπή» ομάδων από τα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Ο Καταλανός άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να πάρει ομάδες από τα Εθνικά τους Πρωταθλήματα αν δεν βγαίνει το καλεντάρι των εγχώριων Λιγκών και να τις έχει να παίζουν μόνο στην Euroleague.

Αναλυτικά ο Jordi Bertomeu είπε για το όλο θέμα:

 «Όπως ξέρετε, δεν υπάρχει μία σταθερή λογική και πολιτική στα εγχώρια πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Κάθε λίγκα παίρνει τις δικές της αποφάσεις και δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Είναι προφανές, όμως, ότι το να αυξήσεις τις ομαδες σε ένα ήδη γεμάτο πρόγραμμα, δεν θα βοηθήσει κανέναν. Πάντως, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν περισσότερα ματς ή ένα διαφορετικό φορμάτ.

Μια αύξηση των αγώνων στα εγχώρια πρωταθλήματα θα κάνει τα πράγματα όλο και πιο δύσκολα για ομάδες που παίζουν σε δύο διοργανώσεις.

Αν δεν μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα με το καλεντάρι, θα είναι πολύ δύσκολο για τις ομάδες μας να παίζουν στα πρωταθλήματά τους. Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί».