Οι μεγάλες τελευταίες σεζόν που έχει κάνει με την Real ο Facundo Campazzo και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας της χώρας του έχουν κάνει τον Αργεντινό περιζήτητο στο ΝΒΑ.

Ο 29χρονος γκαρντ έχει μεγάλο σουξέ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και εδώ και καιρό τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ για τον παίκτη δίνουν και παίρνουν. Τo θέμα είναι όμως, ότι η τεράστια ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του δείχνει να κόβει την φόρα των ομάδων του ΝΒΑ που τον έχουν στο μάτι.

Το ΝΒΑ option out που έχει βάλει η Real στο συμβόλαιο του Αργεντινού είναι πολύ μεγάλη. Είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 7 εκατομμύρια δολάρια!

Οι Dallas Mavericks και οι San Antonio Spurs τον θέλουν σαν τρελοί και τον παρακολουθούν συνέχεια. Ειδικά το Dallas φιγουράρει σε όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν στο ενδιαφέρον ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη γικα τον παίκτη της «βασίλισσας».

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι τα 7 εκατομμύρια δολάρια της ρήτρας μπορεί να μη φαίνονται πολλά για τις ομάδες του ΝΒΑ. Η οικονομική νέα τάξη πραγμάτων όμως, που έχει επιφέρει η λαίλαπα του κορονοϊού, έχουν χτυπήσει για τα καλά και την πόρτα των ομάδων του ΝΒΑ.

Τα ταμεία είναι «μείον», οι ζημιές είναι μεγάλες. Κάθε δολάριο λοιπόν, που είναι να πληρώσει μια ομάδα το σκέφτεται διπλά και τριπλά.

Για να πάρει μια ομάδα τον Campazzo πρέπει να δώσει μάνι μάνι 7 εκατομμύρια δολάρια στους Μαδριλένους και φυσικά ένα μεγάλο ποσό στον παίκτη.

Αυτό δεν φαντάζει τόσο πιθανό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μάλιστα πολλοί στην Ισπανία λένε ότι το ενδεχόμενο να χάσει τον παίκτη η Real από κάποια ομάδα του ΝΒΑ είναι μικρό.

Στην φετινή σεζόν ο Campazzo έπαιξε 27 ματς στην Euroleague και είχε μέσο όρο 9,9 πόντους (με 52,3% στα δίποντα και 31% στα τρίποντα), 7,1 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ, 1,4 κλεψίματα.

Στην ACB ο Αργεντινός είχε μέσο όρο 10 πόντους (με 37,6% στα δίποντα και 39,4% στα τρίποντα), 5 ασίστ, 2,8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο.

 

Ο FACUNDO CAMPAZZO EN ΔΡΑΣΕΙ