Ερυθρός Αστέρας και Barca μάχονταν σήμερα στο Βελιγράδι σε ένα παιχνίδι με τελική νικήτρια την Barca

Για τους νικητές Kαταλανούς ξεχώρισαν οι Higgins,Oriola και Smits 14,12 και 11πόντους αντίστοιχα

Ενώ για τους Σερβους προσπάθησαν οι Dobric και Loyd  με 11 και 9 πόντους αντίστοιχα

Οι Καταλανοί με την νίκη αυτή ανέβηκαν στο 15-6 ενώ οι Σέρβοι έπεσαν στο 7-14

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Barcelona ξέφυγε από νωρίς στο σκορ θέλοντας να δείξει στον Ερυθρό ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Προηγήθηκε με 4-0 το οποίο έγινε πολύ γρήγορα 11-3 και διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο με το σκορ να φτάνει το 20-8 χάρις ην τρομερή της άμυνα και την “στόχευση” του Ερυθρού στο transition στο οποίο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις.Κάπως έτσι η Βarca έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (21-11).

Οι Σέρβοι πίεσαν, προσπάθησαν να γυρίσουν στο παιχνίδι παρότι ήταν χωρίς τον ηγέτη τους στην επίθεση ή πιο σωστά ήταν σαν να μην έπαιζε ο Jordan loyd που παρότι την φιλότιμη προσπάθεια του ο Covid μοιάζει να ναι ακόμα εκεί και να τον ταλαιπωρεί. Εν τέλει κατάφεραν να μειώσουν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημίχρονου στα δυο καλάθια  (35-31) και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Μόνο που το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία τελείως διαφορετική Barca. Οι Καταλανοί κατάλαβαν οτι τα συνεχόμενα τρίποντα μόνο ζημιά της κάνουν και μετέφεραν το παιχνίδι στο ζωγραφιστό της Σέρβικης ομάδας, με τους Oriola και Davies να είναι εκείνοι από των οποίων η μπάλα πέρναγε περισσότερο στο 3ο δεκάλεπτο είτε για να ποστάρουν, είτε για να σουτάρουν από μέση απόσταση είτε για να τραβήξουν επιπλέον παίχτη με τις κινήσεις τους στην ρακέτα και να βρει η Barca υπεραριθμία που θα οδηγούσεσε ένα εύκολο lay-up είτε σε ελεύθερο σουτ. Κάπου εκεί η κούραση τόσο ψυχική όσο και σωματική λύγισαν τον Αστέρα ο οποίος έκλεισε την περίοδος όντας πίσω με 12(45-57)

Η διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως εκτοξεύθηκε μιας και έφτασε μέχρι και τους 21 πόντους (66-45 στο 33), και κάπου εκεί η Barca είπε ευχαριστώ και καληνύχτα στους Σέρβους οι οποίοι πλέον έπαιζαν για να ηττηθούν με όσο το δυνατότερο πιο μικρή διαφορά γινόταν και εν τέλειέχασε με 12 χάρις το τελικό 60-72

Τα δεκάλεπτα:11-21,31-35,45-57,60-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ