Με νίκη «εξαργύρωσε» άλλη μια πολύ καλή εμφάνισή του ο Ερυθρός Αστέρας, αφού αυτήν τη φορά επικράτησε της Maccabi Tel Aviv με 84-77, και μπορεί να συνεχίζει «κοιτάζει» ρεαλιστικά την είσοδο του στην 8άδα (στην επίτευξη της οποίας βρίσκεται ακόμη πιο κοντά με την αφαίρεση των αγώνων με τις ρωσικές ομάδες).

 

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού «έχτισε» διψήφια διαφορά από την 1η περίοδο, η οποία έληξε με σκορ 24-10.

Στο 2ο δεκάλεπτο κυρίαρχος ήταν η Maccabi. Με εξαιρετική παραγωγικότητα στην επίθεση (29 πόντοι) κατάφερε να «ισορροπήσει» κάπως την κατάσταση. Παρ’ ό,τι οι Σέρβοι κρατούσαν συνεχώς διψήφια τη διαφορά ακόμη και σε αυτήν την περίοδο, η ομάδα του Τελ Αβίβ τελείωσε το ημίχρονο με σερί 7-0 και στο -3 από την αντίπαλό τους (42-39)

 

Το 2ο ημίχρονο ήταν στα ίδια πλαίσια και για τις δύο ομάδες. Η Σέρβικη ομάδα ανέβαζε λίγο τη διαφορά, αλλά η Maccabi βρήκε τρόπο να την μειώσει και πάλι και να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό του 3ου δεκαλέπτου (57-57), με την ομάδα του Radonjic να αντιδράει και να τελειώνει την περίοδο στο +5 (65-60).

Στο πρώτο τετράλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ερυθρός έφτασε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια νούμερα, απόρροια της καλής του άμυνας (72-60). Και πάλι η Ισραηλινή ομάδα είχε απάντηση, μείωσε στους 4 (74-70) στα τελευταία 4 λεπτά με κρεσέντο από Nunnally (8/10 τελευταίους πόντους της ομάδας του), αλλά με τη δύναμη της έδρας οι Σέρβοι κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι και εν τέλει πέτυχαν την τέταρτη διαδοχική νίκη τους με σκορ 84-77.

 

Διαιτητές: RYZHYK, PEREZ, PEERANDI

Δεκάλεπτα: 24-10, 42-39, 65-60, 84-77

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.