Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Βελιγράδι, η Zenit Petersburg παρέμεινε ψύχραιμη σε ένα δραματικό φινάλε, πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο διπλό με 76-75 για την 25η “στροφή” της Turkish Airlines Euroleague. Έτσι, το “συγκρότημα” του coach Pascual ανέβηκε στο 14-9, ενώ οι Σέρβοι υποχώρησαν 7-17 παραμένοντας στα “χαμηλά στρώματα” του βαθμολογικού πίνακα.

Έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τον Kevin Pangos, η Zenit “άντεξε” στην πίεση των Σέρβων. Με έναν περιπετειώδη τρόπο, η ομάδα του Xavi Pascual αν και προηγήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρσης, λίγο έλλειψε να ηττηθεί λόγω της σπουδαίας πίεσης του Crvena Zvezda.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως αν και ο Loyd ήταν ο κορυφαίος για τους Σέρβους, αποδείχθηκε και “μοιραίος”. Πιο συγκεκριμένα, ο Dobric ευστόχησε σε ένα σουτ τριών πόντων, για να “γράψει” το 75-72, ωστόσο οι Ρώσοι δεν είχαν πει την “τελευταία τους κουβέντα”. Ο Gudaitis ευστόχησε σε μια βολή και στη συνέχεια με το επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε ο Ponitka, η μπάλα πήγε στον Pangos, ο οποίος ευστόχησε σε μια “τρίποντη βόμβα” για το τελικό σκορ άλλωστε 75-76. Ο Loyd αστόχησε στην ευκαιρία του Ερυθρού για τη νίκη και έτσι ήρθε το “ρωσικό θαύμα”.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Kevin Pangos, ο οποίος τελείωσε το ματς με 25 πόντους, μετρώντας 5 εύστοχα τρίποντα, αλλά και 7 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν σήμερα ο KC Rivers, ο οποίος σκόραρε 9 πόντους με 3 εύστοχα σουτ τριών πόντων.

Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Jordan Loyd, ο οποίος αυτή τη φορά “σταμάτησε” στους 21 πόντους, τα 4 ριμπάουντ και τις 3 ασίστ, μετρώντας παράλληλα και εκπληκτικά ποσοστά. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Ognjen Kuzmic, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 36-48, 56-61, 75-76

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ