Μπορεί να είχε τόσες και τόσες απουσίες και να συνάντησε έναν εξαιρετικά δυναμικό και σκληρό Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο η CSKA Moscow αντίκρισε για πρώτη φορά τον Alexey Shved της Khimki και πέρασε δύσκολα το εμπόδιο των Σέρβων με 78- 76.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τόσο την τρομερή του ευστοχία (61% εντός πεδιάς) όσο και τις απουσίες της CSKA και από τα μέσα της πρώτης περιόδου ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ.
Ωστόσο, στο φινάλε, με πρωτεργάτες τους Voigtmann και Shved -που πέτυχαν 17 κοινούς πόντους με 8-11 σουτ- πέρασε μπροστά με 3 λίγο πριν το τέλος (42-39), πριν ο Wolters ισοφαρίσει με ένα… τρελό τρίποντο σε 42-42!

 

 

 

Μετά την ανάπαυλα, οι Σέρβοι συνέχισαν την τρομερή τους εμφάνιση και μάλιστα έφτασαν μέχρι και το +8 στις απαρχές της τρίτης περιόδου (42-50).
Όμως, από εκεί και πέρα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρήκε τις λύσεις αμυντικά -και μη δεχόμενη ούτε έναν πόντο στα αρχικά 3 λεπτά της τελευταίας περιόδου, έφτασε αυτή τώρα στο +8 (67-59).

Στη συνέχεια όμως, οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να αποτελούν σκληρά καρύδια, και με καλάθι του Walters πέρασαν μπροστά με 69-71, χάρις σε ένα 0-9 επί μέρους σκορ.

Ο Shved ήταν ωστόσο, σε μεγάλη ημέρα, και με το 2ο τρίποντό του στο ματς, έφτασε τους 16 προσωπικούς πόντους και έδωσε ξανά τα ηνία του παιχνιδιού στους Ρώσους, που 2 λεπτά πριν το απόλυτο φινάλε ήταν πλέον μπροστά με 5 (76-71), κλειδώνοντας την 3η σερί τους νίκη. 

Για τους νικητές, η τετράδα των Clyburn, Shved, Voigtmann και Bolomboy πέτυχαν αθροιστικά 57 πόντους, με τον πρώτο να είναι και ο κορυφαίος σκόρερ εξ αυτών 18 με 6-17 σουτ και 3-7 τρίποντα.
Από την άλλη μεριά, οι Wolters και Kuzmic ήταν οι κύριοι διακριθέντες με 16 και 14 πόντους, αντίστοιχα, ενώ μάλιστα εκτελούσαν με 14-16 σουτ.

 


 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.