Ένα από τα πιο hot ονόματα της φετινής free agency της EuroLeague ήταν δίχως αμφιβολία ο Marius Grigonis, με τον Λιθουανό να διανύει φέτος μια εξαιρετική σεζόν με τα χρώματα της Zalgiris Kaunas.

Ωστόσο, παρά τους μνηστήρες που τον περικύκλωσαν, ο διεθνής forward βρήκε το δικό του Οδυσσέα στο πρόσωπο της CSKA Moscow, που κινήθηκε δυναμικά για την απόκτησή του!

Οι Ρώσοι έτσι ξεκινούν τρομερά τη στελέχωση του ρόστερ της επερχόμενης σεζόν, κατά την οποία θα θέλουν τόσο να κυριαρχήσουν στην EuroLeague όσο και να φτάσουν στις 10 συνεχόμενες κατακτήσεις στη VTB United League, με τον Grigonis να προσθέτει size, range και shot creation στη μηχανή του Δημήτρη Ιτούδη, που έμοιαζε σχετικά χαμένη και χαώδης στις ορέξεις των Hackett και Clyburn στο Final Four της Κολωνίας.

Φέτος, o 27χρονος περιφερειακός -που υπέγραψε συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας- διένυσε την κορυφαία ατομικά σεζόν της καριέρας του αφού σε 34 παιχνίδια στην Ευρώπη μέτρησε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, την ίδια στιγμή που σούταρε με 48% εντός πεδιάς, 46% στο τρίποντο και 94% από τη γραμμή των βολών, ενώ αριθμεί διψήφιο αριθμό πόντων εδώ και 2 χρονιές στην EuroLeague.