Είθισται να λέμε για παίκτες σαν τον Daniel Hackett, ότι κάνει πράγματα που “δεν φαίνονται στη στατιστική”. Τις τελευταίες 48 ώρες, πάντως, ο Ιταλός γκαρντ της CSKA δεν οδηγεί μόνο την ομάδα του επιθετικά. Σπάει και το ένα ατομικό ρεκόρ μετά το άλλο, τουλάχιστον για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Δύο ημέρες μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο 34χρονος άσος ανέβασε πολύ ψηλότερα τον πήχη, σπάζοντας τα φετινά του ρεκόρ σε πόντους (27), index rating (+38) και κερδισμένα φάουλ (8) στη νίκη επί της Villeurbanne. Παράλληλα, ισοφάρισε τα φετινά του ρεκόρ σε εύστοχα δίποντα (6), ριμπάουντ (5), ενώ δύο ημέρες νωρίτερα είχε κάνει προσωπικά ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα (4), βολές (6), ασίστ (6), καθώς και το μοναδικό φετινό του μπλοκ στη διοργάνωση.

Με άλλα λόγια, στα τελευταία δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Villeurbanne έκανε ατομικά ρεκόρ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες πλην αυτής των λαθών! Για την ιστορία, έκανε μόνο ένα συνολικά και στους δύο αγώνες…

Συν τοις άλλοις, απόψε έγινε ο 51ος παίκτης στην ιστορία της EuroLeague, που έσπασε το φράγμα των 2.000 πόντων (2.017). Μία επίδοση που τον έκανε να κλάψει στην αγκαλιά του πατέρα του αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης

«Είναι ωραίο επίτευγμα οι 2.000 πόντοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου στις προηγούμενες ομάδες, όλους τους προπονητές που είχαν την υπομονή να με καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι. Δεν το κάνεις μόνος σου, το κάνεις με τη βοήθεια των συμπαικτών σου και είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα σε αυτό το στόχο με αυτή τη φανέλα», τόνισε ο Hackett μετά το αποψινό ματς.