Αρκετά θετικός για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των FIBA και EuroLeague εμφανίστηκε σε σημερινές (18/9) του δηλώσεις ο Turgay Demirel, ο πρόεδρος δηλαδή του FIBA Europe Cup, ο οποίος αναφέρθηκε στο άμεσο ραντεβού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τον Dejan Bodiroga, τον εδώ και μερικές ημέρες νέο πρόεδρο του… αντίπαλου δέους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Έστειλα τα συγχαρητήριά μου στον Μποντιρόγκα για τον νέο του ρόλο, είναι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τώρα, η προτεραιότητά του είναι η Ευρωλίγκα, αλλά θα μιλήσουμε σύντομα, καθώς θέλουμε να συνεργαστούμε και τώρα είμαστε πιο αισιόδοξοι.

Θέλουμε τους καλύτερους παίκτες και στην τελική φάση και στα παράθυρα. Είναι πιθανό τους επόμενους μήνες να υπάρξουν συζητήσεις για αυτό ώστε να λυθεί. Υπάρχουν θέματα με την διαιτησία, αλλά όχι μόνο. Δεν είναι το μοναδικό, που πρέπει να συζητήσουμε με την Ευρωλίγκα. Θέλουμε την κατάσταση του ποδοσφαίρου, παίζουν ματς Εθνικών ομάδων όλο τον χρόνο και είναι πάντα διαθέσιμοι οι αστέρες.

Στο μπάσκετ, διαφέρει αυτό, όχι μόνο λόγω ΝΒΑ, αλλά και λόγω Ευρωλίγκας. Τα παιχνίδια συμπίπτουν. Όλοι θέλουν να παίζουν οι κορυφαίοι παίκτες. Ίσως με τη νέα διοίκηση να υπάρξουν νέες συζητήσεις και ελπίζουμε να υπάρξει και λύση».