Η Barcelona έκλεισε μία σεζόν που όδευε πολύ καλά με άσχημο τρόπο, διότι αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Real, την στιγμή που έναν μήνα αργότερα έχασε από τον μεγάλο της αντίπαλο το πρωτάθλημα με 3-1. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ με το τσεχικό δίδυμο Vesely – Santoransky να βρίσκονται προ των πυλών του “Palau Blaugrana”.

H προσθήκη Santoransky σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποχωρήσει από την ομάδα ο Νικ Καλάθης, μολονότι έχει για ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Ο λόγος είναι ότι τα συμβόλαια των δύο παικτών είναι μεγάλα, ενώ τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό και υπάρχουν στην ομάδα κι οι Laprovitolla και Jokubaitis.

Σε περίπτωση που ο 33χρονος γκαρντ μείνει ελεύθερος τότε είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει πολλές ομάδες της διοργάνωσης. Μάλιστα ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ομάδων όπως ο Ολυμπιακός κι η Fener. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κι η “Ομάδα του Λαού” έχει βάλει στο στόχαστρο τον Νικ Καλάθη, καθώς είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει ο Scottie Wilbekin σε ένα πλαίσιο αλλαγών που θα γίνει στους Ισραηλινούς.