Μπορεί να θεωρείτο μέχρι και την τελευταία στιγμή στην περσινή off- season παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά οι εξελίξεις στη Real Madrid με το μέλλον του Facundo Campazzo να ήταν ακόμα αβέβαιο, με τον Nicolas Laprovittola να παραμένει κάτοικος Ισπανίας, όπου θα συνεχίσει να ζει μέχρι και το 2023, αφού συμφώνησε με την Barcelona, όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες.

Έτσι, θα αγγίξει συνολικά τις 8 χρονιές στην αγαπημένη του Ισπανία, με τους Blaugrana να γίνονται η 5η του ομάδα σε αυτό το διάστημα, μετά τις Estudiantes, Baskonia, Joventut και Real, με την οποία αγωνίστηκε τις 2 τελευταίες σεζόν.

Πέρυσι, αγωνίστηκε σε 65 αθροιστικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις και μέτρησε 8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αποδεικνύοντας πως είναι ένας από τους πλέον ικανούς playmakers της Γηραιάς Ηπείρου.

Αυτή τη στιγμή, αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, της Αργεντινής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και αριθμεί 8 πόντους και 2 ασίστ σε έναν αγώνα προς το παρόν στο τουρνουά.