Όπως είναι γνωστό ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας έφερε την αναστολή των αγώνων των CSKA, Zenit, Unics για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα θα αποφασίζονταν οριστικά το τι μέλλει γενέσθαι. Το deadline αυτό έληξε σήμερα και ο CEO της Ευρωλίγκα Jordi Bertomeu ζήτησε την αποβολή των ρωσικών ομάδων, με τις τελικές εξελίξεις να λαμβάνουν χώρα αύριο όταν κι οι 13 μέτοχοι της διοργάνωσης με συμβόλαιο Α θα ψηφίσουν γι’ αυτό το θέμα.

Επομένως είναι εύκολα αντιληπτό ότι η αποβολή των ρωσικών ομάδων από την φετινή Ευρωλίγκα πιθανότατα θα επικυρωθεί αύριο, αφού δεν υπήρχε κανένας τρόπος να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Μάλιστα αν και στην αρχή προτάθηκε οι τρεις αυτές ομάδες να παίζουν σε ουδέτερη έδρα, εντούτοις μερικοί σύλλογοι με τρανό παράδειγμα την Zalgiris απείλησαν πως δεν θα κατέβουν να παίξουν εναντίον τους, κάτι που θα γελοιοποιούσε την Ευρωλίγκα.

Άρα η χρονιά στα ευρωπαϊκά παρκέ θα λήξει άδοξα για τις τρεις αυτές ομάδες, οι οποίες βρισκόντουσαν σε τροχιά οκτάδας μέχρι την διακοπή των αγώνων τους. Με αυτόν τον τρόπο θα επικεντρωθούν στην VTB League, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το μέλλον τους στην επόμενη Ευρωλίγκα, καθώς τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα ειδικότερα με την CSKA που αποτελεί βασικό μέτοχο και ένα από τα ισχυρότερα brand, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι έχει συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα σε ισχύ μέχρι το 2026.