Το Μιλάνο έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από την Τουρκία, αφού επικράτησε της Efes Anadolu του απελπιστικά μόνου Micic (27 πόντοι, 5 ασίστ) με 77-83, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Euroleague. Με αυτήν τη νίκη, η ομάδα του Ettore Messina εξασφάλισε και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας, ενώ παράλληλα «έπιασε» τον Ολυμπιακό (έχει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά αποκλειστικά το πλεονέκτημα έδρας) και τον βάζει σε «μπελάδες» σχετικά με την «καλύτερη δυνατή» διασταύρωση στα play-offs. 

 

Η 1η περίοδος ήταν απίστευτη επιθετικά για την Efes. Τελείωσε με σκορ 30-21, με τους Τούρκους να σκοράρουν 7 φορές από την περιφέρεια, εν αντιθέσει με την Armani που σκόραρε μόλις 1.

Στη 2η περίοδο ηρέμησε κάπως η επιθετική «καταιγίδα» των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι έτσι κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά και να πάνε στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 51-36.

 

Η διακοπή της ανάπαυλας βοήθησε εντελώς τους Ιταλούς. Χαλάρωσε το μυαλό τους, βγάλανε από μέσα τους την αρκετά κακή εμφάνιση του 1ου ημιχρόνου και γύρισαν το ματς. Κράτησαν τους Τούρκους χωρίς πόντο για 4′, ενώ στην συνέχεια μέχρι τα τελευταία 3:30 της περιόδου είχαν δεχθεί μόνο 2 πόντους (σκόραραν 14), ρίχνοντας τη διαφορά στους 3 (53-50)! Το δεκάλεπτο εν τέλει «έκλεισε» με την ομάδα του Ettore Messina μπροστά στο σκορ (61-62), χάρη στο 10-26 επί μέρους σκορ της περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο μέχρι ενός σημείου ήταν ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» μέχρι και το τελευταίο 5λεπτο, εκεί όπου η Armani κατάφερε να πάρει απόσταση 7 πόντων (70-77) στα τελευταία 2:30′, κάνοντας σερί 8-0. Η Efes δεν αντέδρασε, το Μιλάνο έβγαλε σχετικά εύκολα τις επόμενες άμυνες και κάπως έτσι οι Ιταλοί πήραν μια νίκη «χρυσάφι» (77-83), εξασφαλίζοντας και μαθηματικά πλέον το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs.

 

Διαιτητές: Perez, Radovic, Jovcic

Δεκάλεπτα: 30-21, 51-36, 61-62, 77-83.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.