Την δεύτερη του νίκη στη Euroleague πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας ύστερα από μια μεγάλη ανατροπή στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα απέναντι στην ASVEL. Με αυτό τον τρόπο ο Dusko Ivanovic που βρέθηκε για πρώτη φορά στο τιμόνι της Σέρβικης ομάδας έκανε θετικό ντεμπούτο. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ivanovic με 16 πόντους και τρία κλεψίματα ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Lighty με 16 πόντους επίσης.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ερυθρός Αστέρας επέβαλλε για τα καλά το ρυθμό του. Το αρχικό 11-2 ήταν απόρροια του εξαιρετικού αμυντικού πλάνου των γηπεδούχων και τις νοχελικές επιθέσεις της ASVEL. Ωστόσο, όσο περνούσε ο χρόνος οι Obasohan και Lighty κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς με τις επιθετικές πρωτοβουλίες τους. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ με τον Vildoza να είναι κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ερυθρού. Το δεύτερο δεκάλεπτου ήταν επανάληψη της αρχής του πρώτου. Η ψαλίδα άνοιξε και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +11 (27-16). Vildoza και Ivanovic έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της ASVEL. Η διαφορά έφτασε και στο +16 (34-18) με τους φιλοξενούμενους να έχουν απογοητευτικά ποσοστά και σε δίποντα και σε τρίποντα.

Εντούτοις, με ένα επιμέρους 13-2 οι Γάλλοι χαμήλωσαν τη διαφορά. Ο Ερυθρός σε αυτό το σημείο δεν είχε αξιόπιστη επιθετική λύση πλην του Ivanovic με αποτέλεσμα η ASVEL να μειώσει στον έναν (54-53). Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια και η αντεπιθεσή τους ήταν διαρκής. Στην αντίπερα όχθη, η επίθεση του Ερυθρού ήταν μονοδιάστατη. Έτσι, η ASVEL με πρωταγωνιστές τους Lighty και Kahudi προηγήθηκε ακόμα και με +7. Το ματς έγινε ροντέο. Τρία λεπτά πριν τη λήξη οι Γάλλοι προηγήθηκαν με +8 (57-65). Το επιμέρους 10-2 των Σέρβων όμως με πρωταγωνιστή τον Nedovic ήταν γεγονός. Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με το σκορ στο 69-67. Στα 5 δεύτερο ο Mitrovic έκανε φάουλ στον Ponce ο οποίος είχε 0/2 βολές αλλά στην διεκδίκηση του ριμπάουντ δόθηκε τζάμπολ στα 4” του αγώνα το οποίο πήγε σε χέρια γηπεδούχων για τη δεύτερη νίκη τους στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 38-23, 54-53, 71-67.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.