Με νίκη εκκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή EuroLeague οι Fenerbahce και ASVEL Villeurbanne που επικράτησαν με 61-57 και 88-76, αντίστοιχα, των Ερυθρού Αστέρα και Zalgiris Kaunas -με διαφορετικά όπλα όμως, με τους μεν να είναι τρομεροί αμυντικοί και τους δε Γάλλους επιθετικά, έχοντας τον Okobo σε… ημιάγρια κατάσταση!

Στο βραδινό ματς της ημέρας, η Barcelona ισοπέδωσε με 32 πόντους (96-64) την ALBA Berlin, έχοντας τον Nikola Mirotic σε τρομερή βραδιά.

Fenerbahce- Ερυθρός

Παρά το γεγονός πως εκκίνησε την αναμέτρηση προηγούμενη με 14-0, η Fenerbahce δεν κατάφερε ποτέ ουσιαστικά να αποδείξει την ανωτερότητά της κόντρα στο δυσκολοκατάβλητο Ερυθρό Αστέρα, που κατάφερε πολύ σύντομα να επιστρέψει στο ματς και να μείνει στη διεκδίκησή του μέχρι και το φινάλε -παρά τα 21 ολόκληρα λάθη (τα 16 στο πρώτο μέρος).

Οι Τούρκοι κατάφεραν να περιορίσουν πολύ επιθετικά τους φιλοξενούμενους (40% ευστοχία, 22% τρίποντο, 15 ασίστ για 21 λάθη) και ξεπέρασαν εν τέλει την τραγική τους επίθεση στο μισό τους.

Ο Pierre ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 13 πόντους (4-6 δίποντα) και 4 ασίστ, ενώ από κοντά κινήθηκαν και οι Booker (8 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και De Colo με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά και ένα τεράστιο τρίποντο στο τέλος, που εν ολίγοις έκρινε το ματς (2-8 σουτ).

Από την άλλη μεριά, ξεχώρισαν μονάχα οι Ivanovic με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ, και Kalinic που στην επιστροφή του στην Πόλη άγγιξε το double double με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ.

 

Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ τα πλήρη στατιστικά.

 

ASVEL- Zalgiris

Ο… άχαστος Okobo έδωσε αύρα ΝΒΑ στην ASVEL, που ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά δυναμικά την παρουσία της στην EuroLeague επικρατώντας με 88-76 της Zalgiris.

O Γάλλος PG μέτρησε 23 πόντους με 9-9 σουτ και 3-3 τρίποντα και απέδειξε την τρομερή διαφορά ποιότητας ΝΒΑ και Ευρώπης.
Από κοντά και ο Jones με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο έπαιξε 9 λεπτά και μέτρησε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από την άλλη μεριά, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Janis Strelnieks ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λιθουανών αριθμώντας 21 πόντους με 4-6 τρίποντα, ενώ ο Mudiay έμεινε στους 12 πόντους με 10 επιθέσεις και 3-8 δίποντα.

Πέραν των οργίων του Okobo, οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση με 57% ευστοχία εντός πεδιάς αλλά και 48% από τη ζώνη του τριποντου, ενώ την ίδια στιγμή ήλεγξαν και τα ριμπάουντ -ανανεώνοντας 10 επιθέσεις.

 

Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ τα πλήρη στατιστικά.

 

Barcelona- ALBA

Με τον Nikola Mirotic να είναι ασταμάτητος και να τελειώνει τον αγώνα κόντρα στην ASVEL με 22 πόντους (8-8 σουτ, 4-4 τρίποντα), η Barcelona κατάφερε να εκκινήσει νικηφόρα στην EuroLeague επικρατώντας των Γερμανών με 96-64.

Οι Καταλανοί ήδη από το πρώτο μέρος είχαν καταφέρει να πάρουν μεγάλα και σημαντικά προβαδίσματα, και παρά την ηρεμία τους στο δεύτερο, έφτασαν εν τέλει σε μια άνετη νίκη -την 5η συνεχόμενη σε 6 αναμετρήσεις κόντρα στην αρμάδα του Βερολίνου.

Ο Jokubaitis ήταν πολύ καλός στο ντεμπούτο του με την Barca μετρώντας 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Νικ Καλάθης ήταν αρκετά all around με 5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, ο Sikma ήταν ο μοναδικός διακριθέντας με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ τα πλήρη στατιστικά.