Όπως ανακοίνωσε η γενική αρχή της EuroLeague το μεσημέρι του Σαββάτου (8/1), το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής μεταξύ των Monaco και UNICS Kazan, που ήταν προγραμματισμένο για την προσεχή Τρίτη (11/1), αναβλήθηκε μετά από πολλά θετικά κρούσματα στο στρατόπεδο των Ρώσων.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται το γεγονός πως ακόμα ένα ματς για την Τρίτη –αυτό μεταξύ των Zenit St. Petersburg και ASVEL Villeurbanne– είχε ήδη αναβληθεί από χθες (7/1), με τα παιχνίδια της εν λόγω στροφής να έχουν μειωθεί ήδη σε 7…

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αγώνας για την 20η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague Turkish Airlines μεταξύ των AS Monaco και UNICS Kazan, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, έχει ανασταλεί. Η UNICS ζήτησε την αναστολή αφού πολλά μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, γεγονός που αφήνει την ομάδα χωρίς το ελάχιστο των οκτώ παικτών για το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς λόγω COVID-19, που εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η Euroleague Basketball θα συντονίσει με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες της Euroleague Basketball».