H Euroleague ανέβαλε το ματς (4/2) της Maccabi με την Khimki για την 24η Αγωνιστική της διοργάνωσης. Αιτία της αναβολής ήταν το «λουκέτου» που έχει επιβάλει στις πτήσεις η κυβέρνηση του Ισραήλ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που πήρε για τον Covid-19.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση έβαλε «λουκέτο» στα αεροδρόμια από τις 24/1 και το μέτρο είναι ακόμα σε ισχύ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«To παιχνίδι της 24ης Αγωνιστικής της Turkish Airlines EuroLeague μεταξύ Maccabi Tel Aviv και Khimki Moscow Region που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου στις 20:05 CET, αναβάλλεται λόγω των κυβερνητικών περιορισμών στο Ισραήλ, που προκαλούν την αδυναμία του Khimki να φτάσει στο Τελ Αβίβ, όπου έπρεπε να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Οι ισραηλινές αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα περιορισμού των πτήσεων λόγω της πανδημίας COVID-19 την περασμένη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου που εξακολουθούν να ισχύουν.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς που ισχύουν για τον COVID-19 στην διοργάνωση, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να μετεγκατασταθεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Η Euroleague θα συντονίσει με όλες τις ομάδες τις καλύτερες επιλογές για την αναδιάταξη ή τη μετεγκατάσταση των παιχνιδιών τους. Εναλλακτική ημερομηνία ή χώρος θα ανακοινωθεί σε επίσημες διαδυκτιακές πλατφόρμες μπάσκετ της Euroleague μόλις επιβεβαιωθεί».