Πως το λέει εκείνη η ατάκα: «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Η Euroleague αναγνώρισε το χοντρό διαιτητικό λάθος που έγινε στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα (27/2) της Maccabi με τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβϊβ, που βρήκε νικητές τους Ισραηλινούς με 71-70. Από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να… γυρίσει στο ταμείο και να διεκδικήσει τη νίκη. Αυτή χάθηκε και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε αυτή η περίφημη απόφαση των Belosevic, Ryzhyk, Vilius.

Όλα έγιναν 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 65-69. Ο Παπανικολάου έκανε φάουλ στον Wilbekin. ΟΙ διαιτητές θεώρησαν ότι ο παίκτης της Maccabi είχε ξεκινήσει προσπάθεια για να σουτάρει τρίποντο και έδωσαν 3 βολές.

Οι «ερυθρόλευκοι» φώναζαν ότι ο Αμερικανός δεν είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για να σουτάρει. Οι διαιτητές, όμως, δεν άλλαξαν απόφαση. Ο Wilbekin έβαλε και τις 3 βολές και έκανε το 68-69 (στο τέλος έβαλε και το μεγάλο τρίποντο με το οποίο η Maccabi πήρε τη νίκη με 71-70).

O Ολυμπιακός είχε στείλει επίσημη διαμαρτυρία στην Euroleague για την φάση αυτή, αλλά και άλλη μια αμέσως μετά όπου δεν δόθηκε ως αντιαθλητικό το φάουλ του Avdija στον Baldwin.

Η Euroleague δικαίως τελικά τον Ολυμπιακό μόνο για την φάση με το φάουλ του Παπανικολάου και παραδέχτηκε ότι άδικα δόθηκαν 3 βολές στον Wilbekin.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Στο τέταρτο δεκάλεπτο με 27.9 να μένουν ο Wilbekin πήρε τη μπάλα. Ντριμπλάροντας προς το καλάθι και 25” πριν τη λήξη ο Παπανικολάου του έκανε φάουλ. Το φάουλ έγινε πριν την προσπάθεια για σουτ. Το φάουλ ήταν σωστό, αλλά έπρεπε να δοθεί χαμηλά και να υπάρξει επαναφορά για την Maccabi από την πλάγια γραμμή. Ο Wilbekin δεν έπρεπε να εκτελέσει τρεις βολές».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE