Η απόπειρα της Zalgiris για μποϊκοτάζ των ρωσικών ομάδων δεν “πέρασε”, εντούτοις η EuroLeague δεν πρόκειται να διεξάγει για τις επόμενες ημέρες (άγνωστο πόσες) αγώνες επί ρωσικού εδάφους.

Όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη στην οποία πήραν μέρος και οι 18 ομάδες της EuroLeague το πρωί της Παρασκευής (25/2), οι προσεχείς εντός έδρας αναμετρήσεις της CSKA, της UNICS και της Zenit θα διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος, εκτός Ρωσίας.

Συν τοις άλλοις, αναβλήθηκε και το παιχνίδι της CSKA με την Barcelona, που είχε μεταφερθεί για την προσεχή Κυριακή (27/2).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball:

«Οι δεκαοχτώ (18) ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή και έλαβαν τις εξής αποφάσεις:

Τον καθορισμό ενός πλάνου που μεταφέρει προσωρινά όλους τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος σε άλλα μέρη, εκτός της Ρωσίας, εκτός από τους αγώνες: Ζενίτ – Ούνικς Καζάν και Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου και την 1 Απριλίου, αντίστοιχα.

Οι αγώνες που περιλαμβάνουν ρωσικές ομάδες κι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν εκτός ρωσικού εδάφους, θα γίνουν κανονικά.

Το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπαρτσελόνα, που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, αναβάλλεται.

Η EuroLeague Basketball θα αναλύσει τις διαφορετικές εναλλακτικές για την εφαρμογή των αποφάσεων και θα υποβάλλει το πλάνο στο Συμβούλιο των Μετόχων, προς έγκριση».