Η Euroleague αποφάσισε να τιμήσει την μνήμη δυο ανθρώπων (ενός παίκτη και ενός γιατρού), που έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή φέτος. Η Euroleague ανακοίνωσε ότι στα παιχνίδια της πρεμιέρας της διοργάνωσης, αλλά και σε εκείνα του Eurocup, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για να τιμηθούν οι μνήμες του γιατρού της CSKA, Roman Abzhelilov και του Νιγηριανού σέντερ Michael Ojo, οι οποίοι κίνησαν φέτος για το μεγάλο ταξίδι πρόωρα και άδικα.

Ο γιατρός της CSKA, Roman Abzhelilov χτυπήθηκε από την μάστιγα της εποχής, τον κορονοϊό. Έδωσε μεγάλη μάχη με τον φονικό ιό, πάλεψε στο νοσοκομείο, αλλά τελικά o γιατρός της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, έχασε τον πόλεμο με τον Covid-19 και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

O Michael Ojo «έσβησε» προδομένος από την καρδιά του. Ο Νιγηριανός τέως σέντερ του Crvena Zvezda, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών από ανακοπή καρδιάς την ώρα που έκανε προπόνηση στο Βελιγράδι στις 7 Αυγούστου.

Ο Αφρικανός παίκτης γυμναζόταν στο γήπεδο της Partizan.

Ξαφνικά σωριάστηκε κάτω. Όσοι ήταν εκείνη τη στιγμή εκεί, έτρεξαν πάνω του. Σε λίγο όλοι «πάγωσαν», καθώς κατάλαβαν ότι ο Ojo είχε προδοθεί από την καρδιά του.

Ο 27χρονος παίκτης (2,16μ.) μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Οι γιατροί όμως, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά και το νήμα της ζωής του είχε κοπεί.

 

TO POST THΣ EUROLEAGUE