Την παντιέρα της «επανάστασης» δείχνουν να σηκώνουν για πρώτη φορά τόσο δυνατά στην ιστορία της Euroleague οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και άλλες 5 ομάδες, οι οποίες δείχνουν μάλιστα ξεκάθαρα να έχουν βάλει στο στόχαστρο τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα της διοργάνωσης Jordi Bertomeu!

Όπως αποκάλυψε ο Λιθουανός δημοσιογράφος, Donatas Urbonas, εκπρόσωποι Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Armani, Maccabi, CSKA, Efes, Zalgiris συναντήθηκαν μυστικά στην Αθήνα συζήτησαν το τοπίο στην Euroleague και φυσικά το οικονομικό τσουνάμι, που έχει χτυπήσει τους πάντες.

Εκεί οι ομάδες έδειξαν καθαρά την δυσαρέσκειά τους για τον Jordi Bertomeu, με αποτέλεσμα για πρώτη ίσως φορά ότι ο «βασιλιάς της διοργάνωσης» να δείχνει «γυμνός».

Οι 7 αυτές ομάδες αποτελούν πλέον ένα πανίσχυρο «μπλοκ» στην διοργάνωση, καθώς αποτελούν τους 7 από τους 11 βασικούς μετόχους της διοργάνωσης. Οι άλλες 4 ομάδες – μέτοχοι οι 3 ισπανικές, Real, Barcelona, Baskonia και η τουρκική Fenerbahce δεν μετείχαν στην μυστική συνάντηση, δείχνοντας ότι μένουν απ’ έξω. Τουλάχιστον για την ώρα, αν και είναι γνωστό ότι οι ισπανικές ομάδες και η Fenerbahce αποτελούν… αγαπημένα παιδιά και… προπύργια του Bertomeu.

Οι «αιώνιοι» μαζί με τις άλλες 5 ομάδες, που μετείχαν στην συνάντηση, συζήτησαν σε αυτό το μυστικό «στρογγυλό τραπέζι» όλα τα δεδομένα στην διοργάνωση, τον τρόπο λειτουργίας, τις δομές, τα οικονομικά και το θέμα της στάσης του Jordi Bertomeu ως τώρα.

Το θέμα αυτό δείχνει ότι για πρώτη φορά υπάρχει… οργανωμένη αντίδραση και έντονη κριτική κατά του Bertomeu και των κινήσεών και το «επαναστατικό μπλοκ» που έχει δημιουργηθεί είναι πανίσχυρο, καθώς περιλαμβάνει τις δυο ελληνικές ομάδες, αλλά και πανίσχυρες ομάδες όπως η CSKA και η Maccabi.

Από την άλλη δείχνει ότι ίσως για πρώτη φορά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έβαλαν στην άκρη τις έριδες και την αιώνια αντιπαλότητα και συμπλέουν μαζί μπας και δουν μαζί με τις άλλες ομάδες κάποιες… άσπρες μέρες σε μια διοργάνωση που έχει πολλά… θέματα.