Η Khimki μπορεί να έφτιαξε ένα πανίσχυρο ρόστερ να μοίραζε τα λεφτά σαν μαρουλόφυλλα στις μεταγραφές, αλλά οι Ρώσοι έχουν ταράξει στα φέσια πολλούς παίκτες τους και έτσι η Euroleague τους απαγόρευσε να κάνουν μεταγραφούν μέχρι να βγει ην επίσημη ετυμηγορία.

Την υπόθεση άνοιξε η ELPA. Η Ένωση Παικτών της Euroleague έκανε επίσημη καταγγελία στην διοργανώτρια αρχή κατά της Khimki για «φέσια» των Ρώσων σε παίκτες τους.

Η Euroleague κινήθηκε μετά τις καταγγελίες. Έκανε έρευνα και ανακάλυψε ότι η ρωσική ομάδα χρωστούσε… της Μιχαλούς και είχε «φεσώσει» πολλούς παίκτες της.

Έτσι η ομάδα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές μέχρι να βγει επίσημη ετυμηγορία

Η Khimki μπήκε σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης. Η Οικονομική Επιτροπή της Euroleague έχει πάρει τον… φάκελο του συλλόγου και τον ξεσκονίζει. Η επίσημη ετυμηγορία της για την Khimki θα βγει μέσα σε 30 μέρες. Στο διάστημα αυτό η ρωσική ομάδα θα βρίσκεται υπό επιτήρηση και δεν θα μπορεί να κάνει καμία μεταγραφή.

Το θέμα είναι, βέβαια, ότι η Euroleague έπρεπε να είχε ψάξει το όλο θέμα από την αρχή, διότι τα σενάρια που έλεγαν ότι ο ρωσικός σύλλογος έχει θέματα και «φεσώνει» τους παίκτες έδιναν και έπαιρναν.

Η διοργανώτρια αρχή, όμως, δεν είχε… μυριστεί τίποτα. Τουλάχιστον αυτό έδειχνε. Όταν όμως, το θέμα πέρασε στην ELPA και η Ένωση παικτών έκανε επίσημη καταγγελία τότε φιλοτιμήθηκε και η Euroleague να πάρει μέτρα.