Με νίκες ξεκίνησαν τη θητεία τους στη φετινή EuroLeague Maccabi Tel Aviv και Armani Milano, που υπέταξαν με 69-68 και 84-74 αντίστοιχα, τις Bayern Munchen και CSKA Moscow εντός έδρας.

 

Maccabi- Bayern

 

Με 2 βολές του Scottie Wilbekin λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, η Maccabi Tel Aviv κατάφερε να λυγίσει με 69- 68 τη λαβωμένη Bayern Munchen και να εκκινήσει νικηφόρα τη φετινή σεζόν στην EuroLeague.

Παρά το γεγονός πως δεν ήταν πλήρεις και βρέθηκαν 2 φορές στο -17 αλλά και άλλες 2 στο -15, οι Γερμανοί κατόρθωσαν να τουμπάρουν το μομέντουμ και να ελέγχουν αυτοί τα ηνία του ματς από τα μέσα της τρίτης περιόδου, την οποία έκλεισαν στο +12.

Ωστόσο, η επιθετική τους αναποτεσματικότητα στην τελευταία περιόδου -όπου έκαναν 6 λάθη και σούταραν μόλις 8 φορές (10 πόντοι)- επέτρεψαν στην αρμάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης και με ένα σερί της τάξης τoυ 12-3 να κλέψει τη νίκη από την ηθικά καλύτερη Bayern.

Ο Wilbekin ήταν ασταμάτητος με 28 πόντους (4-6 τρίποντα), ενώ από την άλλη μεριά, οι Τhomas και Walden ήταν οι κύριοι διακριθέντες με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

Δείτε την τελευταία περιπετειώδη φάση του αγώνα:

 

Armani- CSKA

 

Με σούπερ εμφάνιση εκκίνησε και η χρονιά της Armani Milanο του Ντίνου Μήτογλου, που κινήθηκε σε ρηχά νερά, με τους Ιταλούς να κερδίζουν εύκολα στην τελευταία περίοδο την CSKA Moscow με 84-74 -εκμεταλλευόμενοι τον τραυματισμό του Nikola Milutinov.

Συνολικά, ο Messina αντίκρισε 4 παίκτες του να είναι εκπληκτικοί, με τους Rodriguez, Shields, Melli και Hines να συνεργάζονται για 63 κοινούς πόντους και να βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Στον αντίποδα, μονάχα ο Gabriel Lundberg ξεχώρισε με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ -με τους Ρώσους να πληρώνουν με το 64% διπόντων της Armani την απουσία του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.