Η Zenit δεν πήγε στην Ισπανία για τα ματς με Baskonia (13/10) και Valencia (15/10) που την περιμένουν στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, επειδή ο κορονοϊός την αποδεκάτισε. Έτσι η Euroleague ανακοίνωσε ότι τα ματς δεν θα γίνουν φυσικά. Από την άλλη η διοργανώτρια αρχή ξεκίνησε την πειθαρχική διαδικασία κατά της ρωσικής ομάδας και το όλο θέμα θα περάσει πλέον στον Αθλητικό Δικαστή.

Βέβαια, η… απόφασή Αθλητικού Δικαστή είναι ήδη γνωστή.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague είναι σαφέστατα σε αυτή την περίπτωση. Αν η ομάδα δεν έχει μίνιμουμ 8 παίκτες (η Zenit δεν έχει) σε ένα ματς, τότε μηδενίζεται και χάνει το ματς με 20-0.

Οι Ρώσοι ούτε 8 παίκτες δεν είχαν όλους μαζί, καθώς έχουν μείνει μόνο με 6 μπασκετμπολίστες. Από την άλλη, είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πάνε καν στην Ισπανία. Και δεν πήγαν.

Έτσι θα μηδενιστούν και θα χάσουν και τα δυο ματς με Baskonia και Valencia με σκορ 20-0 έκαστο.

Το ωραίο με την Zenit είναι ότι έχει ξεμείνει και από προπονητές. Ο Xavi Pascual και άλλα 3 μέλη του τεχνικού τιμ της ομάδας είχαν προβληθεί από τον ιό.

Μάλιστα μόνο το δεξί χέρι του Καταλανού, ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος είχε μείνει… αλώβητος από τον ιό και ήταν διαθέσιμος για τα ματς της Ισπανίας.

Συνολικά 13 άτομα έχουν χτυπηθεί στην Zenit από τον Covid-19. Ο λόγος για 8 παίκτες, 4 μέλη του προπονητικού τιμ και ο μασέρ της ομάδας.