Εξαιρετική ήταν η πρεμιέρα της Real Madrid στη φετινή EuroLeague, με την αρμάδα του Pablo Laso να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Efes Anadolu, την οποία και διέσυρε στη Μαδρίτη με 82- 69 -παίρνοντας και μια άτυπη εκδίκηση για τον περσινό της αποκλεισμό στα Playoffs του θεσμού.

Οι Γάλλοι Heurtel και Yabusele ήταν οι κορυφαίοι της Βασίλισσας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τους φιναλίστ κόσμου στο πρόσφατο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο να πετυχαίνουν αθροιστικά 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ με 6-10 τρίποντα.

Από κοντά και ο Walter Tavares με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 τάπες, αλλά και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Nigel Williams- Goss με 9 πόντους και 2 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, για τους Τούρκους, που έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σουτάρουν με 53% εντός πεδιάς αλλά και με 39% σε 26 απόπειρες από μακρινή απόσταση, διακρίθηκαν μονάχα οι Larkin και Petrusev με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 17 πόντους, 2 ριμπάουντ, ενώ ο Micic -o περσινός δηλαδή MVP κανονικής διάρκειας και Final Four- έμεινε μόλις στους 9 πόντους με 3-10 σουτ και 2-6 τρίποντα.

Το σημείο- κλειδί του αγώνα δεν ήταν άλλο από την ισπανική κυριαρχία στο ζωγραφιστό, όπου με μπροστάρηδες τους Yabusele και Tavares, η Real κατάφερε να σουτάρει με 71%, να αρπάξει 13 επιθετικά ριμπάουντ αλλά και να επιτρέψει μόλις 1 τέτοιο στην Efes -που μάζεψε μόλις 18 συνολικά!

Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ τα πλήρη στατιστικά.