Ο προπονητής της Maccabi, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ήταν ο πρωταγωνιστής στο νέο «Focus on» της Euroleague. Ο Έλληνας κόουτς των ισραηλινών ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο τελευταίο από τα βίντεο της σειράς.

Ο Σφαιρόπουλος μίλησε φυσικά στο βίντεο για την ομάδα, έκανε αναφορά στο τι βρήκε όταν ανέλαβε τα ηνία και ποιες αρχές θέλησε να βάλει, ενώ έκανε μνεία και στα κίνητρα και τα δικά του και της ομάδας.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε:

«Το πιο σημαντικό για μένα ήταν πως όταν ανέλαβα την ομάδα πέρυσι και ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας κυνηγήσαμε τα playoffs μέχρι την τελευταία αγωνιστική και υπήρξαμε ανταγωνιστικοί.

Πιστεύουμε στον χαρακτήρα των παικτών μας, στη νοοτροπία τους και θέλουμε να δημιουργήσουμε μία σκληρή ομάδα που θα παίζει ο ένας για τον άλλον και στην σωστή κατεύθυνση.

Προσπάθησα να βάλω κάποιες αρχές σε άμυνα κι επίθεση. Πιστεύω λειτούργησαν διότι παίζουμε καλύτερα.

Το μεγαλύτερο κίνητρο το βρίσκω στον εαυτό μου, θέλω να μαθαίνω καθημερινά, να βελτιώνομαι και επηρεάζω θετικά τους παίκτες μου ανεξαρτήτως πόσες νίκες ή πόσους τίτλους έχουμε. Θέλω αυτή τη νοοτροπία νικητή να την μεταφέρω και στους παίκτες μου».

Το εγκώμιο του Σφαιρόπουλου έπλεξαν στο βίντεο και δυο παίκτες της ομάδας. Ο ένας ήταν ο Othello Hunter, οποίος ξέρει καλά τον «Σφαιρό», καθώς τον είχε προπονητή στον Ολυμπιακό και ο άλλος ήταν ο Deni Avdija.

Αναλυτικά οι δυο παίκτες είπαν:

Hunter: «Επαιξα για τον κόουτς μία διετία στον Ολυμπιακό κι είχαμε τρομερή συνεργασία. Παρά τα σκαμπανεβάσματα είμαστε αρκετά «κοντά». Τον σέβομαι σαν άνθρωπο και σαν προπονητή».

Avdija: «Ο κόουτς έχει πολλές γνώσεις για το μπάσκετ. Προστατεύει όλους τους παίκτες του και δίνει το μέγιστο για το καλό της ομάδας. Κάνει σπουδαία δουλειά και το μέλλον την Μακάμπι είναι ευοίωνο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ EUROLEAGUE