Η Euroleague… έκοψε κουστούμι ύψους 2.500 ευρώ στον Κιθ Λάνγκφορντ για τις δηλώσεις που έκανε κατά της – κατά γενική ομολογία κάκιστης – διαιτησίας του Ουκρανού Ρίζικ, του Κροάτη Ράντοβιτς και του Γάλλου Ντιφαλά μετά το Game 1 με την Ρεάλ στην Μαδρίτη στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Αντίθετα, ο Ρικ Πιτίνο την γλίτωσε, καθώς απαλλάχθηκε για τις δηλώσεις που είχε κάνει κι αυτός για το διαιτητικό τρίο.

Ο πράσινος προπονητής και ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είχαν κληθεί μετά το ματς σε απολογία από την Euroleague και η ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή της διοργάνωσης βγήκε σήμερα (23/4).

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν είχε πει κάτι τρομερό για τους διαιτητές, αλλά η Euroleague  δεν το είδε έτσι το θέμα. Ο Αμερικανός είχε πει μετά το ματς για την διαιτησία αλλά και τα βρώμικα μαρκαρίσματα του Καμπάτσο: «Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

Οσο για τον Πιτίνο, δεν είχε πει κάτι το τρομερό και γι’ αυτό και τελικά απαλλάχθηκε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε τονίσει μετά το ματς: «Δεν θέλω να μιλώ για τις αποφάσεις των διαιτητών. Λέω στους παίκτες μου να μην φωνάζουν στους διαιτητές και δεν γυρνούν πίσω γρήγορα στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση των διαιτητών. Προσπαθώ να μην στέκομαι στη διαιτησία. Οι διαιτητές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς της δική μας».

Η Euroleague, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι τιμώρησε με πρόστιμο 2.500 ευρώ τον Τζέισον Γκρέιντζερ της Μπασκόνια.