Το καυτό θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα μπει (αύριο 10/9) στο τραπέζι στο board meeting του Jordi Bertomeu με τις 11 ομάδες που είναι και μέλη του ΔΣ. O Bertomeu και η Euroleague ήδη έδειξαν τις διαθέσεις τους σε επιστολή που έστειλαν στις ομάδες για το θέμα των πρωτοκόλλων του κορονοϊού.

Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague και η διοργανώτρια αρχή θέλουν να διεξαχθεί απρόσκοπτα και κανονικά η διοργάνωση αν οι συνθήκες με τον κορονοϊό το επιτρέπουν.

Από την άλλη, όμως, δεν θέλουν να υπάρχουν προβλήματα με αναβολές αγώνων, λόγω των μέτρων που υπάρχουν σε κάθε χώρα για τις πτήσεις από το εξωτερικό και των κλειστών συνόρων που ίσως να θέλουν να έχουν κάποιες χώρες για κάποιες άλλες, στις οποίες υπάρχει έξαρση του ιού.

Η Euroleague μάλιστα διαμήνυσε με την επιστολή της προς τις ομάδες ότι πρέπει να κάνουν εκείνες επαφές με τις κυβερνήσεις των χωρών τους για το θέμα των πτήσεων και των συνόρων έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στους αγώνες.

Μάλιστα η Euroleague ξεκαθάρισε ότι αν υπάρξουν θέματα με τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε χώρα και δεν επιτραπεί είσοδος ξένων ομάδων στη χώρα ή διαταχθούν αναβολές αγώνων τότε τα ματς θα γίνονται σε ουδέτερες έδρες σε άλλα κράτη, ενώ θα  πέφτουν και πρόστιμα.