Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ερυθρός Αστέρας 92-98

Με τον Milos Teodosic να είναι σε φοβερό φεγγάρι και να τελειώνει την αναμέτρηση με 27 πόντους και 13 ασίστ (!), ο Ερυθρός Αστέρας (6-10) έκανε το άτυπο διπλό στη… δική του έδρα κόντρα στη Maccabi Tel Aviv (9-7), την οποία και λύγισε με 98-92 στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής στη φετινή Ευρωλίγκα.

Σε φοβερή ημέρα για τους Σέρβους βρέθηκε ένας ακόμα άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, ο Joel Bolomboy, ο οποίος ήταν ασταμάτητος στην αντίπαλη ρακέτα με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ για τους τυπικά φιλοξενούμενους, που είχαν 24 ασίστ σε 36 καλάθια και 15 εύστοχα τρίποντα για 21 δίποντα, 28 πόντους πρόσθεσαν στην εξίσωση ακόμα οι Giedraitis και Tobey.

Από την άλλη μεριά, οι γκαρντ Baldwin και Brown ήταν σε καλή ημέρα με 42 κοινούς πόντους και ακόμα έξι ασίστ αλλά ούτε αυτοί ούτε το 50% εντός πεδιάς και από το τρίποντο δεν αρκούσε για να περιορίσει τον Ερυθρό Αστέρα.

 

 

 

 

Βαλένθια – Βίρτους Μπολόνια 79-72

Χάρις σε ένα φοβερό επί μέρους σκορ της τάξης του 10-3 στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η Valencia (9-7) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Virtus Bologna (11-5) με 79-72 επί ισπανικού εδάφους κάνοντας την ανατροπή από το -10 του πρώτου ημιχρόνου παρά τα 21 λάθη για 9 ασίστ. 

Ο Jones βρέθηκε για άλλη μια φορά σε φοβερό βράδυ για τους πορτοκαλί με 17 πόντους, ενώ πολλές λύσεις έδωσαν και οι Davies – Robertson με 12 πόντους έκαστος που έκαναν ό,τι ήθελαν στο ζωγραφιστό με 44 πόντους από δίποντα, 6 επιθετικά ριμπάουντ σε 19 χαμένα σουτ αλλά και +7 “σκουπίδια” από τους Ιταλούς.

Από την άλλη μεριά, ο Shengelia τα έκανε όλα με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ αλλά δεν αρκούσε για τους φιλοξενούμενους.

 

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν 91-75

Ούτε η Partizan κατάφερε να σταθεί σημαντικό εμπόδιο στην Real Madrid, η οποία κέρδισε στους Σέρβους πολύ εύκολα με 91-75 έχοντας ξεφύγει με σημαντικές διαφορές ήδη από τα πρώτα λεπτά στο δρόμο για την 15η φετινή της επιτυχία σε σύνολο 16 ματς.

Για τους Ισπανούς, ο Musa βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα με 23 πόντους, ενώ ακόμα και εκτός των Poirier και Hezonja των 14 πόντων έκαστος όλοι είχαν να δώσουν από κάτι, με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το υποτιθέμενο ντέρμπι της ημέρας με εννιά διαφορετικούς σκόρερ.

Μόνο ο Rodriguez δεν σκόραρε αλλά είχε… εννιά ασίστ σε 35 καλάθια.

 

 

 

Tags:
Euroleague