Valencia-Monaco 70-65

Έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Valencia πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Monaco με 70-65. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ojeleye με 19 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων διακρίθηκε ο James με 21.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη Monaco να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τους Ισπανούς να βρίσκονται κοντά στο σκορ (17-20). Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Ojeleye από πλευράς Valencia να ξεχωρίζει (39-38).

Στο δεύτερο μέρος, οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν να ανοίξουν τον ρυθμό με τον Okobo να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων. Οι Ισπανοί όμως ήταν εύστοχοι πίσω από τα 6,75 και διατηρούσαν το ισχνό προβάδισμα (53-51). Στη τελευταία περίοδο, η Valencia είχε τα ηνία και δύο λεπτά πριν το τέλος πήρε προβάδισμα οκτώ πόντων. Το προβάδισμα δεν χάθηκε παρά την πίεση της Μonaco και οι Ισπανοί πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 39-38, 53-51, 70-65.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Baskonia-Real Madrid 77-79

Δραματική νίκη πήρε η Real Madrid στο ντέρμπι της Ισπανίας απέναντι στη Baskonia με 79-77. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Yabusele με 18 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Costello με 16.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο παρκέ και να δίνουν γρήγορο ρυθμό με τη Baskonia να έχει το προβάδισμα (23-19). Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη Βασίλισσα να προσπαθεί να χτυπήσει μέσα από τη ρακέτα. Οι Βάσκοι όμως ήταν αυτοί που είχαν το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Baskonia μπήκε έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους Mannion και Howard να πρωταγωνιστούν (67-62). Στη τέταρτη περίοδο όμως μίλησαν οι μεγάλες προσωπικότητες της Βασίλισσας με τους Lull και Yabusele να παίρνουν από το χέρι την ομάδα τους και να παίρνουν τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως το τελικό σκορ διαμορφώθηκε 1,5 λεπτό πριν το τέλος όταν και ο Campazzo σκόραρε με δίποντο. Ο Χάουαρντ αστόχησε στο τελευταίο σουτ της Μπασκόνια και η Ρεάλ πανηγύρισε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 47-43, 67-62, 77-79.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.