Ο Ερυθρός Αστέρας λύγισε χθες στον 5ο τελικό της Αδριατικής Λίγκας (ABA League) τον «αιώνιο» αντίπαλο του (Παρτιζάν) και έτσι θα βρίσκεται και του χρόνου στην Euroleague.

Μένουν ωστόσο ακόμα 2 κενά, για να συμπληρωθεί το νέο τοπίο των ομάδων, μιας και οι ομάδες της Ρωσίας έχουν αποκλειστεί από την Αρμόδια Αρχή, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα.

Τα κενά αυτά θα καλυφθούν μέσω wild cards και είναι πολύ πιθανό το σενάριο να δούμε και την Παρτιζάν στην λαμπερή διοργάνωση. Το έτερο κενό ενδέχεται να καλυφθεί με ισπανική ομάδα και η Βαλένθια φέρεται ως το ακλόνητο φαβορί, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείσουμε την έκπληξη, μέχρι η Euroleague να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την 17η και 18η ομάδα του ερχόμενου «μαραθωνίου».

Οι 16 ομάδες της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου έχουν ως εξής:

Efes, Armani Milano, Baskonia, Fenerbahce, Barcelona, Macabbi Tel Aviv, Baskonia, Zalgiris, Alba Berlin, Bayern Munchen, Real Madrid, Villeurbanne, Monaco, Virtus Bologna (κάτοχος του Eurocup), Crvena Zvezda (πρωταθλήτρια ομάδα της ABA League), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός.

Tags:
Euroleague