Το βραβείο του MVP για την έκτη “στροφή” της Turkish Airlines Euroleague μοιράστηκε από τη διοργανώτρια αρχή σε δυο αθλητές που ξεχώρισαν. Ο λόγος για τους Nikola Mirotic της Barcelona και Marius Grigonis της Zalgiris Kaunas.

Οι δυο εν λόγω αθλητές πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό τις ομάδες τους να φτάσουν σε σημαντικές νίκες. Οι “Μπλαουγκράνα” άντεξαν στο τέλος και επικράτησαν επί της Baskonia με 72-71, ενώ την Πέμπτη (29/10) οι Λιθουανοί σημείωσαν ένα σπουδαίο “διπλό” στη Γαλλία απέναντι στη Villeurbanne με 83-74.

Ο Mirotic μάλιστα μέτρησε 18 πόντους, έχοντας 7/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 1/1 ελεύθερη βολή. Παράλληλα, ο Ισπανός φόργουορντ πήρε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και υπέπεσε σε 4 λάθη, συγκεντρώνοντας 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Από την άλλη, ο “Co-MVP” Marius Grigonis μέτρησε στη Γαλλία 25 πόντους, έχοντας 6/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, αλλά και 7/7 ελεύθερες βολές. Επίσης, ο Λιθουανός “κατέβασε” 2 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, συγκεντρώνοντας 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ετοίμασε η Euroleague για τους δύο MVPs: