Η Euroleague ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει για να βγάλει την καλύτερη ομάδα του Ολυμπιακού την τελευταία 10ετία. Η ψηφοφορία που κράτησε τρεις εβδομάδες τελείωσε σήμερα και ο κόσμος επέλεξε τους παίκτες που θεωρεί ότι έχουν θέση στην «ερυθρόλευκη» ομάδα της 10ετίας. Η Euroleague ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και εκεί φάνηκε ότι πρώτος σε ψήφους δεν ήταν ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, όπως θα περίμεναν πολλοί. Πρώτος με μικρή διαφορά βέβαια, ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο «Πρι» συγκέντρωσε το 94.53% των ψήφων. Ο Σπανούλης, βέβαια, ήταν πολύ κοντά στον Πρίντεζη, καθώς συγκέντρωσε το 94.30% των προτιμήσεων του κόσμου.

Τρίτος στις προτιμήσεις ήταν ο Kyle Hines, ο οποίος πήρε το 88.38% των ψήφων και τέταρτος στις προτιμήσεις του κόσμου ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 86.26%.

Στη συνέχεια ήταν το τεράστιο μεταγραφικό «μπαμ» του Ολυμπιακού και μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην Euroleague στην φετινή μεταγραφική σεζόν. Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Σλούκα. Ο «Σλούκι Λουκ» που επέστρεψε φέτος στο λιμάνι μετά από 5 χρόνια στην Fenerbahce, πήρε το 79.33% και ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα ψήφων.

Στην 6η θέση ψηφίστηκε ο Nikola Milutinov με 72.85%.

Στην 7η θέση ήταν ένας παίκτης που οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να μείνει πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά άφησε το στίγμα του στην ομάδα και μνημονεύεται ακόμα. Η αναφορά ήταν φυσικά για τον Acie Law (60.34%) και την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς (55.87%), Milos Teodosic (55.08%) και Pero Antic (40.56%).

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ