Με δύο απόλυτα ντέρμπι ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της 5ης αγωνιστικής της φετινής EuroLeague, με τις Armani Milano και Real Madrid να επιβιώνουν στο φινάλε των εκάστοτε αναμετρήσεών τους, επικρατώντας στο νήμα με 73-72 και 70-69 των ASVEL Villeurbanne και Fenerbahce, αντίστοιχα.

Real Madrid- Fenerbahce 70-69

Με τον Vincent Poirier να πετυχαίνει τις νικητήριες βολές λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης, η Real κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της -ανώτερης είναι η αλήθεια- Fener με 70-69 και να φτάσει στις 4 νίκες σε 5 ματς στην EuroLeague.

Μπορεί οι Τούρκοι να ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση μέχρι και τις απαρχές της 4ης περιόδου, αλλά οι γηπεδούχοι έγειραν σταδιακά την πλάστιγγα υπέρ τους, κατορθώνοντας παράλληλα να ξεπεράσουν και δις το -3 των τελευταίων δευτερολέπτων με τις βολές των Causer και Poirier.

Για τους νικητές, οι Γάλλοι Causer και Heurtel ήταν οι κορυφαίοι του γηπέδου με 26 πόντους και 5-8 τρίποντα, ενώ ο Poirier πέτυχε 5 πόντους και 17 ολόκληρα ριμπάουντ.

Από την άλλη μεριά, για τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 2-3 ξεχώρισε ακόμα ένας Γάλλος, ο De Colo, με 11 πόντους και 6 ασίστ.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

 

Armani- Villeurbanne 73-72

Με τον Devon Hall να πετυχαίνει το νικητήριο τρίποντο μόλις 27” πριν το φινάλε, η Armani Milano κατάφερε να επιβληθεί με 73-72 της ASVEL Villeurbanne και να συνεχίσει έτσι αήττητη στην EuroLeague μετά από 5 ματς.

Οι Γάλλοι ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου μέχρι και την τρίτη περίοδο -παίρνοντας ακόμα και διψήφιες διαφορές-, με τους Ιταλούς να προηγούνται μόλις 3 φορές σε όλον τον αγώνα, με την τρίτη να είναι και η… φαρμακερή!

Οι Shields, Melli και Delaney ήταν οι κορυφαίοι των νικητών με 42 κοινούς πόντους και 9-17 δίποντα, ενώ ο Κώστας Μήτογλου έμεινε στους 2 πόντους και τα 3 ριμπάουντ.

Από την άλλη μεριά, ο Okobo συνέχισε για ακόμα μια φορά σε τροχιά MVP, μετρώντας 25 πόντους με 8-12 δίποντα και 3-4 τρίποντα, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο μέτρησε 4 πόντους και 5 «σκουπίδια» σε 15 λεπτά συμμετοχής.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.