Ο Jordi Bertomeu, τόνισε ότι η Euroleague έχει έτοιμο Plan-B με «φούσκα» αν ζορίσουν τα πράγματα με τον κορονοϊό και υπάρξει τεράστια έξαρση του Covid-19. Ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής ενώ τόνισε ότι το πλάνο αυτό (με τις ομάδες να παίζουν σε ένα μέρος όλα τα ματς στα πρότυπα της «φούσκας» του φετινού ΝΒΑ στο Ορλάντο) ήταν να τεθεί σε εφαρμογή και πέρσι, αλλά υπήρξαν 3-4 ομάδες, που δεν μπορούσαν να φύγουν  από τις χώρες τους και γι’ αυτό δεν εφαρμόστηκε.

Βέβαια, ο Bertomeu δεν είπε τι θα γίνει αν πάλι υπάρξουν χώρες που θα κλείσουν τα σύνορά τους και δεν θα μπορεί ούτε να φύγει κανείς από εκεί, ούτε να έρθει. Διότι αφού έγινε πέρσι αυτό, γιατί να μην υπάρξει πιθανότητα να γίνει ξανά σε νέα επέλαση του ιού;

Ο Bertomeu ρωτήθηκε και για τις απώλειες που προκαλεί ο κορονοϊός και τα έσοδα που θα έχουν οι ομάδες, αλλά το μόνο που είπε ήταν πω η χασούρα ήταν πέρσι 30% κάτι δηλαδή που ήταν γνωστό.

Αναλυτικά ο Jordi Bertomeu είπε:

Για το Plan B: «Έχουμε Plan B, αλλά μας αρέσουν τα Plans A και το δικό μας είναι αρκετά ευέλικτο. Μπορούμε να αλλάξουμε ημερομηνίες και έδρες. Οι ομάδες εμπλέκονται σε αυτό και ήταν εύκολο να τα κανονίσουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δυσκολίες. Αν τα πράγματα χειροτερέψουν και φτάσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τότε θα επιστρέψουμε στο σχέδιο που είχαμε τον Μάιο, το Plan B. Όλα ήταν έτοιμα για την “φούσκα”, αλλά τρεις – τέσσερις ομάδες δεν μπορούσαν να φύγουν από την χώρα τους. Γι’ αυτό και δεν προχωρήσαμε. Τώρα είμαστε έτοιμοι για όλα και θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αν χρειαστεί».

Για το θέμα των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις που υπάρχουν στις χώρες: «Αυτό αφορά τις ομάδες, αλλά ξέρουμε ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες χώρες. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με δύο εταιρίες, ώστε να μας βοηθήσουν σε περίπτωση που οι ομάδες δεν έχουν άλλον τρόπο μεταφοράς».

Για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον Covid-19: «Πέρσι μειώθηκαν τα έσοδα κατά περίπου 30%. Η συμφωνία για την μείωση των μισθών ήταν σημαντική και έδειξε πως όλοι είμαστε στην ίδια σελίδα. Φέτος θα εστιάσουμε στα έσοδα, ώστε να βοηθήσουμε και τις ομάδες. Ξέρουμε ότι κάποιοι σύλλογοι κερδίζουν πολλά από τα εισιτήρια και πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτό. Δεν εξαρτάται πάντως από εμάς αυτό, είναι ένα ζήτημα που αφορά την κυβέρνηση και τις αρχές κάθε χώρας».