Ζαλγκίρις Κάουνας – Ερυθρός Αστέρας 79-74

2/2 για την Zalgiris Kaunas! Λίγες μέρες μετά την πρώτη της επιτυχία στη φετινή Ευρωλίγκα, η ομάδα της Λιθουανίας πήρε και το ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα στην έδρα της με 79-74 το βράδυ της Πέμπτης ακόμα και αν βρισκόταν σταθερά πίσω στον πίνακα του σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς από την 1η περίοδο αλλά και με 9 πόντους πίσω στις απαρχές της 4ης περιόδου.

Η τριάδα των Smits (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Ulanovas (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Butkevicius (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ενώ ο προσεχώς με ελληνικό διαβατήριο Ναζ Μήτρου Λονγκ έμεινε στους 3 πόντους με ένα ριμπάουντ και μια ασίστ κόντρα σε έναν Ερυθρό Αστέρα που αν και είχε 20 επιθετικά ριμπάουντ κόλλησε κοντά από το καλάθι με 40 πόντους σε 45+ σουτ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η σημερινή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για την Zalgiris κόντρα στους Σέρβους αλλά και η έβδομη από το μακρινό 1999.

 

 Μονακό – Βίρτους Μπολόνια 59-83

Τι παράσταση έδωσε στο Μονακό η Virtus Bologna;! Η ιταλική ομάδα βίωσε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της διαχρονικά στο επίπεδο της Ευρωλίγκα απόψε στη Γαλλία και πέρασε με άνεση και στυλ από την έδρα ενός εκ των απόλυτων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με 83-59.

Μέχρι και το φινάλε της 3ης περιόδου δε η διαφορά είχε εκτιναχθεί για τα καλά πάνω από τους 20 πόντους, με τους φιλοξενούμενους να είναι ασταμάτητοι στα της επίθεσης με 25-50 σουτ, 15-26 τρίποντα αλλά και 16 ασίστ σε 25 καλάθια για 11 λάθη κάνοντας πάρτι στο Πριγκιπάτο.

Για την ιστορία δε αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε δύο απόπειρες στο εν λόγω γήπεδο για την Virtus Bologna, η οποία ωστόσο το έχει αλώσει δις για το EuroCup.

 

Βαλένθια – Φενέρμπαχτσε 77-74

Σε ενα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Valencia έκαμψε την αντίσταση της Fenerbahçe στο νήμα με 77-74.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε από το -15 αλλά και από μεγάλες γενικότερα αποστάσεις στον πίνακα του σκορ στην 4η περίοδο, το γεγονός πως επί της ουσίας δεν βρήκε ποτέ λύσεις για το μαρκάρισμα των Davis (18 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Jones (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ήταν καθοριστικό κόντρα σε μια ομάδα που τα έκανε όλα καλύτερα στο ζωγραφιστό με 9 περισσότερα ριμπάουντ, 11 κερδισμένα φάουλ για βολές αλλά και 35+ περισσότερα δίποντα από τρίποντα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως από το 2020 έχει να κερδίσει η ομάδα της Τουρκίας, η οποία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο τέλος αλλά κ Wilbekin αστόχησε σε μια καθοριστική βολή αλλά και στο τελευταίο τρίποντο της βραδιάς, στο εν λόγω γήπεδο.