Όπως άλλωστε ήταν ήδη γνωστό εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ο Jerian Grant -που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών– θα αποτελεί μέλος της περιφερειακής γραμμής της Armani Milano για την επόμενη χρονιά σε Ιταλία και Ευρώπη, με τον Αμερικανό PG να τονίζει σήμερα στην επίσημη παρουσίασή του τον καθοριστικό ρόλο του Ettore Messina στην απόφασή του να μεταβεί στην πρωτεύουσα της μόδας.

Πέρυσι, εμφανίστηκε σε 27 ματς της αχαϊκής αρμάδας και μέτρησε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, κερδίζοντας έτσι με το σπαθί του το δικαίωμα ανόδου στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague αλλά και της επιστροφής στην κορυφή της Serie A.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

Η επιρροή του προπονητή στην επιλογή του: «Ήταν καθοριστική. Για κάθε Αμερικανό παίκτη που προέρχεται από το ΝΒΑ, η καθοδήγηση από έναν προπονητή που ήταν στο ΝΒΑ και γνωρίζει καλά τις διαφορές και τι χρειάζεται είναι ζωτικής σημασίας. Η παρουσία του ήταν καθοριστική».

Το στυλ παιχνιδιού: «Αυτό που μου αρέσει στον προπονητή είναι το ότι επιτρέπει στους παίκτες του να εκφράζονται με βάση τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους, με τις δυνατότητές τους.
Είμαι παίκτης pick and roll και από τις πρώτες συζητήσεις μου είπε ότι θα με βάλει στις συνθήκες που προτιμώ».

Η επιρροή της οικογένειάς του: «Προφανώς ήταν τεράστια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα γύρω από το παιχνίδι, γύρω από τις ομάδες. Όταν τα είδωλά σου είναι συγγενείς σου, καταλήγεις να τους μιμηθείς ή να προσπαθήσεις να το κάνεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι μου μεταβίβασαν την ίδια ηθική που είχαν».