O Malcom Delaney μίλησε σε ένα τρομερό βίντεο για τη ζωή του ως μικρό παιδί στη Βαλτιμόρη. Ανέφερε μεταξύ άλλων και κάποια άσχημα περιστατικά με πυροβολισμούς που χτύπησαν τον αδερφό του και για την καριέρα του ως μπασκετμπολίστας. 

Αναλυτικά τι είπε ο άσσος της Barcelona:

 «Ξέρουμε ότι αν βγεις στο δρόμο, είτε θα πας φυλακή, είτε θα πεθάνεις. Ισχύει για όλους. Το μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία. Έχω δει τα πάντα. Ποτέ όμως δεν ήθελα να βρεθώ στη φυλακή ή να πεθάνω στον δρόμο. Τα κατάφερα χάρη στην οικογένειά μου και χάρη στον αθλητισμό.

Ο πατέρας μου πήγε στο κολέγιο, ενώ πολλοί άνθρωποι γύρω μου δεν είχαν καν πατέρα. Αν δεν είχα την οικογένειά μου, δεν θα είχα κάνει τίποτα. Με κράτησαν μακριά από την αρνητικότητα. Η οικογένειά μου θα είναι πάντα εκεί».

Για το πέρασμά του στο ΝΒΑ είπε:

«Ήμουν στο Λος Άντζελες, υπέγραφα το συμβόλαιό μου με τους Χοκς και μετά πέταξα πίσω στην Βαλτιμόρη για να το γιορτάσω. Είχαμε οικογενειακό δείπνο και μετά βγήκα με τους φίλους μου. Καθώς γυρνούσαμε, γίναμε στόχος και δεχθήκαμε πυροβολισμούς. Ήταν ο μόνος που χτυπήθηκε. Σταμάτησε να αναπνέει στα χέρια μου. Ήθελα να γίνει απλά καλά. Ήταν μεγάλη η αντίθεση ανάμεσα στη χαρά για το συμβόλαιο στο ΝΒΑ κι αυτό που συνέβη. Το μπάσκετ είναι η θεραπεία μου. Όταν έχω προβλήματα, πηγαίνω στο γήπεδο». 

Δείτε το σχετικό βίντεο: