Η Villeurbanne πήρε θέση για την απίστευτη ιστορία με τον Norris Cole. Ο Αμερικανός παίκτης της προσεχούς (13/10) αντιπάλου του Παναθηναϊκού στην Euroleague άρχισε να παίζει στο χθεσινό ματς με την Cholet. Μετά από 40΄΄ όμως, αποσύρθηκε από το παρκέ, επειδή εν τω μεταξύ είχαν βγει τα αποτελέσματα των τεστ που είχε κάνει η ομάδα για τον κορονοϊό και έδειξαν ότι ο Cole είναι «θετικός» στον ιό.

Αμέσως έγινε χαμός. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και μάλιστα ο Δήμαρχος του Cholet τόνισε ότι θα κάνει μήνυση και στην Villeurbanne και στην Γαλλική Λίγκα.

Η Villeurbanne εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και είχε κάνει και όλα τα τεστ που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γαλλικής Λίγκας. Η ομάδα όμως, έκανε και δικά της τεστ και εκεί βρέθηκε θετικός ο Cole και το αποτέλεσμα αυτού του τεστ το έμαθε ο σύλλογος την ώρα του ματς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Villeurbanne:

«Όπως απαιτείται από το πρωτόκολλο υγείας της LNB από την επανέναρξη, ολόκληρο το επαγγελματικό προσωπικό υποβάλλεται σε δοκιμή RT-PCR στην αρχή κάθε εβδομάδας. Η EuroLeague απαιτεί επίσης αυτό το τεστ 72 ώρες πριν και 24 ώρες μετά από κάθε αγώνα. Ως πρόσθετη προφύλαξη, ο σύλλογος έχει αποκτήσει δοκιμές αντιγόνου τεστ και ένας φυσιοθεραπευτής της ομάδας έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές δειγματοληψίας, όπως το επιτρέπουν οι νομικές διατάξεις. Εκτός από τα ήδη αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, ο σύλλογος αποφάσισε επομένως να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη περίοδο και να πραγματοποιήσει αυτές τις εξετάσεις αντιγόνων σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος που αισθάνεται κάποιος από το προσωπικό ή τους παίκτες.

Μέσα από αυτές τα τεστ εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα την Παρασκευή το απόγευμα (ένας παίκτης) και νωρίς το Σάββατο το πρωί (ο προπονητής και ένας άλλος παίκτης) και απομονώθηκαν αμέσως από την υπόλοιπη ομάδα. Αλλά πάλι ως προφύλαξη, μια δοκιμή RT-PCR και μια δοκιμή αντιγόνου (όλα τα αρνητικά αποτελέσματα) πραγματοποιήθηκαν από ολόκληρη την ομάδα πριν το ταξίδι στο Σολέ. Όλες αυτές οι διαδικασίες κοινοποιήθηκαν αμέσως στους αντιπάλους μας στην Euroelague (Armani Milano) και στο LNB (Cholet), καθώς και στις Αρχές. Η επιτροπή υγείας στο meeting της LNB το Σάββατο το απόγευμα μας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή του αγώνα στο Σολέ βάσει αυτών των πληροφοριών.

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα στο Σολέ, έφτασε σε εμάς ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα. Οι πληροφορίες μεταφέρθηκαν πάλι αμέσως στην LNB και το προσωπικό της ομάδας μας, σύμφωνα με τους κανονισμούς, αποδέσμευσε τον παίκτη που μπήκε στο παιχνίδι ως μέλος του ρόστερ, στην πρώτη διακοπή του παιχνιδιού.

Πέρα από τις δοκιμές που επιβάλλονται από τα διάφορα πρωτόκολλα, ο σύλλογος θέλει να είναι υποδειγματικός πολλαπλασιάζοντας τα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να προστατεύσει όλους τους παίκτες στο γαλλικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η Villeurbanne εύχεται ταχεία ανάρρωση στα μέλη του δυναμικού της που επηρεάζεται από την Covid-19 και σκέφτεται όλα αυτά που έχουν φέρει αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση».

 

TO POST ΤΗΣ VILLEURBANNE