Την επίσημη θέση της σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην τέταρτη περίοδο-παρωδία του χθεσινού(17/12) αγώνα ανάμεσα σε Μακάμπι και Νταρουσάφακα, εξέφρασε η διοργανώτρια αρχή μέσα από επίσημη ανακοίνωση της.

Τα όσα συνέβησαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στη “Volkswagen Arena” προκάλεσαν  την αντίδραση ακόμα και της ίδιας της Euroleague, η οποία στην ανακοίνωση της  τονίζει ότι θα εξετάσει πιθανές λύσεις σε συνεργασία με τη FIBA, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Μάλιστα μία από τις πρώτες βελτιώσεις  περιλαμβάνει το σενάριο να μη μετρούν στη βαθμολογία οι πόντοι που επιτυγχάνονται στις παρατάσεις των αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Όλοι οι αγώνες που διοργανώνονται από την Ευρωλίγκα διεξάγονται με βάση τους επίσημους κανονισμούς της FIBA. Το συγκεκριμένο παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο τον κανόνων, μέχρι που στην τέταρτη περίοδο η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση για να κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των έντεκα πόντων. Αυτή η διαφορά ήταν απαραίτητη για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ώστε να προκριθεί στο Top 16. Από την ίδρυσή της, το 2000, η Ευρωλίγκα μελετάει και προτείνει σε ετήσια βάση βελτιώσεις στους κανονισμούς της FIBA. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στη συνεισφορά των προπονητών στο ετήσιο meeting τους και τη δουλειά της επιτροπής διαιτησίας και όχι μόνο. Όλες οι αλλαγές που προτείνονται κατά καιρούς περνούν στο τεχνικό συμβούλιο της FIBA και μεγάλη πλειοψηφία αυτών έχουν υιοθετηθεί.

Η Ευρωλίγκα θα συμβουλευτεί και τους υπόλοιπους φορείς προκειμένου να βρει μια πιθανή λύση για τέτοια περιστατικά. Η πρόταση θα μπορούσε να περιλαμβάνει το σενάριο να μη μετρούν στη βαθμολογία οι πόντοι που επιτυγχάνονται στις παρατάσεις των αγώνων. Αυτή κι άλλες προτάσεις-βελτιώσεις θα σταλούν στην τεχνική επιτροπή της FIBA για συζήτηση. Οι επόμενες αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς της FIBA είναι προγραμματισμένες για τη σεζόν 2016-2017″.